Ma már elterjedt annyira a kineziológus szakma, hogy a legtöbb ember hallotta a kineziológus szót. Nem így volt ez pár évvel ezelőtt, amikor szinte mindig el kellett magyarázni, mi is ez és hogy is írják le magát a szót.
Azt azonban ma sem tudják még elegen, mit csinál pontosan egy kineziológus, hát még azt, hogy egy jó kineziológusnak milyennek kellene lennie.
Vannak, akik bizakodva, várakozással telve keresnek meg, és bizony vannak olyanok is szép számmal, akiknek több előző kellemetlen tapasztalatuk is volt már a kineziológiai kezeléssel kapcsolatosan.
Mint minden szakmát, ezt is lehet jól és rosszul is csinálni.
Saját magam egyre több biztató megerősítést hallok azzal kapcsolatban, hogy egyre több a jó kineziológus Magyarországon.
A kineziológiai oldások során annyi sok változás indul el bennünk, annyi sok régi program cserélődik újabb, helyesebb irányultságúakra, hogy kár lenne ezt a nagyszerű lélekfejlődési lehetőséget alul informáltságból kihagyni az életünkből.

jó kineziológus

A jó kineziológus rád hangolódik.

Mire érdemes odafigyelni tehát, milyen a jó kineziológus?

 • Egy jó kineziológus, teljes figyelmét a kliensre fordítja. Nem húzza rá saját elképzeléseit, vagy előző tapasztalatait sem a problémára, sem kliensre.
 • Éppen ezért, egy jó kineziológus a stresszoldást főleg az izomtesztelésre alapozza, hiszen az izomteszt az, ami a kliens problémáját teljesen egyénileg rá jellemzően megmutatja.
 • Egy jó kineziológus nem mondja meg a megoldást, hanem segít a kliensnek, hogy a megoldást ő maga találja meg.
 • Egy jó kineziológus nem oktatja ki a klienset, inkább ő maga is tanul az esetből.
 • Egy jó kineziológus tudja, hogy a probléma közös, és hogy az oldás folyamata alatt kliens és kineziológus is egyaránt fejlődik.
 • Egy jó kineziológus tudja, hogy nem ő gyógyít, csupán a gyógyulás útjából hárítja el az akadályokat. Egyensúlyba hozza és erősíti a test életerejét. A természet gyógyít. Az ember hihetetlen öngyógyító képességek birtokában van és ezt elősegíteni, ennek részesévé válni, mindig nagy megtiszteltetés.
 • Egy jó kineziológus örül,  ha segíthetett és tudja, hogy ő csak kis pöcök a természet regeneráló üzemében.

Technikailag, amit fontos tudni:

 • A jó kineziológus előre elmagyarázza, mi fog történni, mire számíthat a kliens a kezelés alatt, után.
 • A jó kineziológus nem magában motyogva érthetetlenül tesztel, hanem úgy, hogy a kliens is értse, hallja a kérdéseket. Ezekre ugyan az izmok válaszolnak, de mégis a kliensnek joga van tudni miféle információt tesztelnek rajta keresztül.
 • A kineziológia kezelés sikerének nem feltétele semmiféle vitamin, vagy egyéb készítmény szedése. Tehát, a kineziológiai kezelésnek akkor is működnie kell, ha nem vásárolunk külön mellé pl. virágcseppeket.
 • A jó kineziológus a további kezelések szükségességére csak javaslatot tesz, de a kliens kezében a döntés. Egy kezelés magában is működik és hat. Az gyakori, hogy több kezelésre van szükség, hogy megoldódjon egy problémánk. Azonban a helyzeten rontani nem ront, ha csak 1-2 kezelésre tudunk elmenni, vagy közben meggondoljuk magunkat.
  Átlagos esetben egy problémára 3-5 oldás szükséges. 
 • A jó kineziológus előre jelzi, hogy a kezelést milyen módon kell fizetni és mennyibe kerül. Helytelen az, ha valaki a 3 órás kezelés után váratlanul közli, hogy 15.000,-os óradíjban dolgozik. Kérdezzük meg órában, vagy oldásonként van-e a fizetség.

Balázs Mónika
kineziológus és oktató

 

A  kineziológiai kezelés ára és helyszínei 

Kineziológiai kezelésre itt jelentkezz:

Kineziológiai oldásra jelentkezés

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!