kineziológus - megoldások2

Friss kineziológus tanoncok, vagy azok, akik már jártak nálam oldáson, sokszor gondolják, hogy a kineziológia mindenkinek jó lenne.
Így néha olyan kliensekkel is találkozom, akik nem igazán hisznek a dologban, mert őket csak valamelyik lelkes ismerősük beszélte rá a módszerre. Ők inkább abba a kategóriába tartoznak akik,  be akarják bizonyítani, hogy nem működik. Hiszen nem tudtak nemet mondani akkor, amikor rábeszélték őket.
Mit lehet ilyenkor tenni? Működik a kineziológia oldás akkor is, ha valaki nem hisz benne? – szokták kérdezni.

A kineziológiai oldást is lehet szabotálni, mint bármely más terápiát. Valójában nem kell hozzá különleges hit, nem kell „hívőnek” lenni. A módszer és a folyamat logikája, menete vagy meggyőz téged vagy nem. Vagy tudsz azonosulni, és megérted magad is a összefüggéseket a szokásaid és a félelmeid között, vagy nem.

Nagyon fontos a személyes szimpátia. De ez legtöbb személyes szolgáltatás esetén így van.
Van egy jó módszer arra, hogy megtudjuk, tudunk e együtt dolgozni. Az is megállapítható, vajon az illető valóban saját elhatározásból szeretne gyógyulni, vagy csak küldték, hogy „neked ez kell!”

meggyógyítani

A megállapítás sokszor már ránézésre is megy :), vagy kiderül, az előzetes beszélgetés során. Ha mégsem, akkor van az izomtesztelésnek egy része, amikor kifejezetten erre kérdezünk rá.

Mindenkinek van olyan szeretet kapcsolata, amelyben ő látja az elakadást, a hibát, csak a másik nem veszi észre. Ilyenkor olyan jó lenne segíteni, megmodani, hogy: „Figyelj! Hát nem látod mit csinálsz? Tönkreteszed magad!”

Csakhogy, ez nem olyan egyszerű. Senki se szereti, ha megmondják neki.

Mit lehet akkor tenni? Nem kell mindenkit meggyógyítani?

Nem bizony!
Hagyni, szeretni, elfogadni. Magadban feldolgozni, megérteni, azt, hogy a másik miért működik úgy, ahogy. És ha már érted, akkor nem leszel olyan erőszakos. Nem akarod őt erőszakosan meggyógyítani, megjavítani. Ezt a másik is érzi majd, és benne is el tud indulni a változás. Nagy ajándékot adsz ilyenkor. Megengeded neki, hogy ő maga lépjen, az ő saját tempójában. Növeled a másik önbizalmát! Mindenki a saját tempójában kell fejlődjön. A pillangót sem siettetheted az átalakulásában, különben életképtelen lesz.

Balázs Mónika

Válassz a kineziológiai csomagok közül!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük