Újdonságok tanfolyamokról, kezelésekről.

Kiscsoportos Pilates rád formálva

Mi a Pilatesz módszer?

Egy nagyszerű technika a test tudatos fejlesztésére, erősítésére, nyújtására, tónusba hozására.
A nyugati és a keleti filozófiák legjavából ötvöződnek.
A testedet és a gondolataidat együtt dolgoznak. Ennek hatására hajlékonyabb leszel, szépen formálódik a tested, javul a tartásod, és éppen ezért az önbizalmadat is növeli.

Folyamatos gyakorlás mellett az egész test megváltozik. Jobb lesz a koordinációd. Jobban fogod érezni a test határait, sőt az egész tested.
Növeli a testtudatosságot, jobban fogod érezni, ismerni a tested, annak izmait.
Tudod őket tudatosan mozgósítani, használni.

Nem csak egy gondolatokkal terhelt fejed lesz, akinek mellesleg van egy teste is, hanem azt fogod érezni, hogy belekerültél a testedbe és igazán tudod érzékelni, koordinálni.

 

Most kiscsoportos óráinkon ez különösen személyre szabottan alakítható.
Fiataloknak, időseknek, mozgékonyaknak és lustáknak egyaránt való.

A pilates története:

Joseph Pilates a módszer megalkotója 1880-ban született Németországban, Düsseldorfban.
Gyerekként asztmától angolkórtól reumaláztól szenvedett. Keményen dolgozott, hogy a tüneteket testedzéssel legyűrje, annyira jó eredménnyel tette ezt, hogy 11 évesen anatómiai rajzokhoz kérték fel modellnek.

Első világháború alatt származása miatt Mann szigetén időzött. Börtönkórházban dolgozott ahol az ágyhoz kötözött betegeknek segített a gyógyulásban. Háború után visszament Németországba és továbbfejlesztette módszerét. 1926-ban ismerkedett meg feleségével, Clara nevű ápolónővel, New Yorkban.  1939 ben nyitotta meg az első Pilates stúdióját Eighth Avenue-n.

Életében csak táncos körökben volt ismert a technika. Ő maga is úgy érezte 50 évvel előzte meg korát a Pilates technikával.
87 évesen 1967-ben halt meg.

 


[slideshow_deploy id=’2740′]

 

2015. június 24-től
Pécelen a Lélekműhely Stúdióban kiscsoportos órák indulnak KEZDŐKNEK!

Az órákat Balázs Brigitta fittness-wellnes instruktor tartja.

Péntekenként 18.00 órakor
Szerdánként    9.00 órakor

Az első hónapban az órák igen kedvezményesen 1.500,- helyett csak 1.000,- ba kerülnek.

Itt jelentkezz:

Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:
Melyik időpontra jelentkezel?:* Péntek 18.00 óra
Szerda 9.00 óra
 

S1940035

 

GYIK a kineziológiai kezelésről

10 kérdés, amit klienseink gyakran kérdeznek a kineziológiai kezelésről:

1. Milyen problémákra hatásos a kineziológiai oldás?

A kineziológia a betegségek lelki, stresszek okozta gyökereit oldja fel. A kineziológia szerint betegségeink több mint 90 %-a lelki eredetű. Így alkalmazási területe nagyon kiterjedt. Íme néhány azok közül, amelyre nálunk már bizonyítottan jó hatással volt: alvászavar, depresszió, fóbiák, félelmek, fájdalmak, szorongások, tanulási problémák, figyelemzavar, bepisilés, ürítési problémák, meddőség, önbizalomhiány, pánikbetegség, párkapcsolati problémák, gyász, daganatos betegségek, menstruációs problémák, beilleszkedési zavarok, félelem a szüléstől, túlzott aggódás…

2. Hány alkalom szükséges egy probléma megoldásához?

Nagyon sokszor már első alkalom után érezhető egy minőségi váltás a problémával kapcsolatosan. Azoknak, akik gyakorlottabbak az önismeret terén, sokszor 1 oldás is elegendő eredményt hoz. Jellemző azonban hogy egy problémára 3-5 oldás biztos eredményt hoz

3. Mi az izomteszt?

A test mindenre emlékszik, ami vele történt. Egészen fogantatása óta, az őt ért történések információként tárolva vannak bennünk. A test olyan, mint egy nagy számítógép. Azt is tudja, hogy a velünk történt események számunkra stresszelőek, semlegesek, vagy örömteliek voltak. Ezekhez az információkhoz az izmok tesztelésével juthatunk hozzá. Stressz esetén az izmok elgyengüléssel jeleznek, stressz mentes eseményeknél erős izomválasszal reagálnak. Ezt figyeli a kineziológus. Legtöbbször a kar izmait teszteli, enyhe nyomást gyakorolva az alkaron, a csukló feletti részen.

4. Mennyire megbízható az izomteszt?

Az izomteszt 98%-os pontossággal jelez.

5. Biztos, hogy nálam is működik?

Az izomteszt mindenkinél működik, mint ahogyan mindannyian egy nagyobb sokk hatására majdnem összeesünk. Az izmok minden embernél elgyengülnek stressz hatására, mert így működnek.
Viszont, ha a kliens számára nem szimpatikus a kineziológus, vagy a technika, vagy ha valójában nem is ő akarta a kezelést, csak valaki rábeszélte, akkor az izmok blokkolódhatnak, amelyet a kineziológus igen hamar észre fog venni. Ebben az esetben másfajta megoldást szoktunk javasolni. Csak kölcsönös bizalom esetén tudunk jól dolgozni. A kezelések előtti rövid beszélgetés segít a klienseknek eldönteni, hogy valóban olyan helyre jött-e, ahol biztonságban érzi magát.

6. Összeegyeztethető más kezeléssel? Bezavar-e a gyógyulás folyamatába, ha éppen más terápián is részt veszek?

Összeegyeztethető, nem zavar más technikákat, mivel szelíd módszer, a legtöbb egyéb terápiát inkább felgyorsítja, megkönnyíti. Ha ezzel kapcsolatosan bármilyen kétség merülne fel, az a nagyszerű, hogy az izmok tesztelésével, erre is rá tudunk kérdezni. Tehát, ha ilyen helyzet van, könnyen kitesztelhető, hogy a kineziológiai oldás elvégezhető-e, vagy várni kell vele. A test válaszolni fog.

7. Kell-e hinni benne, hogy eredményes legyen?

Hinni nem szükséges benne, viszont a kineziológia annyira logikus összefüggéseket mutat meg, hogy az első kezelés után szinte mindenki rácsodálkozik a szisztémájára. Nem a kineziológiában szükséges hinni, hanem el kell tudni fogadni saját múltbeli stresszeink és jelenbeli életünk összefüggéseit. Ha ez megtörténik, akkor a gyógyulás magától indul be.

8.Mi történik egy kezelésen?

Rövid beszélgetés során a kineziológus elmondja a módszer lényegét és elmagyarázza mi fog történni a kezelésen. A kliens elmondja, milyen céllal érkezett. Először az izmok tesztelésével, összegyűjtjük a problémához kapcsolódó információkat. Ezután a kitesztelt dolgokat, homlok-tarkó tartásban felderítjük, körbe járjuk, részletesen átbeszéljük. A stresszeket feloldjuk, gyengéd módszerekkel átalakítjuk, semlegessé tesszük. A régi emlékekhez nem fog fájdalom, félelem társulni. Ettől a testben beindul az addig elakadt egészséges energiaáramlás és beindul az öngyógyítás. Ezután visszatérünk a múltból a jelenbe, ahol átértékeljük jelen helyzetünket, megerősítjük a jövőbeli változásainkat.

9. Mennyibe kerül egy kezelés?

Aktuálisan itt tudsz tájékozódni az árainkról:
http://www.lelekmuhely.hu/kineziologia-arak

10. Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kineziológiai kezelések kb 1-1,5 óra időtartamúak. Akkor érnek véget, amikor megoldottan lezárunk egy problémát.

A kineziológus tapasztalatai a halogatásról

kineziológus tanácsa halogatásra

Nagyon sokszor hallom klienseimtől, hogy már mindenféle gyógyító technikát kipróbáltak, mielőtt eldöntötték, hogy kipróbálják a kineziológia módszerét. Elgondolkodtató, hogy vajon, miért szánja rá magát az ember oly nehezen arra, hogy a lelke kínjaival szembesítse magát.
Saját magam tapasztalata is az, hogy amíg nem lesz elég sürgető a nyűg, amíg nem szenvedünk tőle igazán, addig hajlamosak vagyunk hitegetni magunkat, áltatni azzal, hogy majd megoldódik, vagy hogy igazából ez nem is akkora baj.
Ezzel az a legfőbb probléma, hogy minél tovább tologatjuk, minél tovább ámítjuk magunkat, a probléma egyre inkább duzzad, dagad, egészen addig, míg a végén már fojtogatni is fog.

Első lépésnek nem rossz, ha beismerjük magunknak, hogy félünk a változtatástól, félünk az ismeretlentől, a kockázatvállalástól.
Egy egy új szokás bevezetésére még akkor is csak nehezen bírjuk rá magunkat, ha az történetesen valami jó dolog.
Így működünk, így működik az elménk.

Persze van különbség az apróbb dolgok halogatása, és a kóros halogatás között. Van amikor már a kineziológus segítsége szükséges, de van amikor mi magunk is ki tudjuk rángatni belőle magunkat.

kineziológus tanácsa halogatásra

kineziologus tanácsa halogatás ellen

Sok ember dolgozik számára kifejezetten nehéz és nem kedvelt munkakörben, mégsem tesz érte, ellene.
Megrázó mondat volt, amelyet óvodába menet egy anyuka szájából hallottam:
– Óvodába kell menni! Apa is megy dolgozni, pedig utálja, én se szeretek dolgozni járni. És vasalni is utálok, mégis meg kell csinálni!

Generációról generációra adjuk, tovább, hogy kedvtelenül végzett, kényszeres dolgok alkotják napjaink több mint 80 %-át.
Arról nem is beszélve, hogy mennyit árthat egy kapcsolatnak , ha ugyanígy a problémákat pakoljátok mindig félre, anélkül, hogy időt szánnátok egymás meghallgatására.

Szóval, ha nem azok közé a szerencsések közé tartozol, akik szeretik a munkájukat, vagy szeretnek vasalni, akkor itt az ideje, hogy felébreszd magad.

Csoda ellene nem létezik. Az igazság az, hogy tenni kell, cselekedni kell.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön először, jó ha formába hozod magad. Gyűjts energiát. Teheted ezt egy sétával, sporttal, zenehallgatással, tánccal, bármivel, amit szeretsz. Ezután pedig szakíts időt, hogy csendben légy! 20 perc csend és nyugalom beindít, visszatalálsz a teremtő erődhöz.
Majd fogj papírt és ceruzát és írj listát a tennivalóidról, ötleteidről.
Alakíts ki határidőt, és ezt is vesd papírra. Ha újra és újra szánsz erre időt és teret magadnak, ki fogsz jönni a saját fotelodból.
Ezt garantálom!

Balázs Mónika 
kineziológus

[blog-summary count=”N”]

Miért felesleges az arcplasztika?

kineziológia tanfolyam testkód

A kineziológia egyik fontos és fantasztikus része az arcelemzés.
Valószínű neked is vannak az arcodon, testeden olyan dolgok, amelyeket szeretsz magadon, de biztosra veszem, hogy van olyan is, amit nagyon nem szeretsz. Van aki az orrával nincs megelégedve, mert piszébbet, kisebbet szeretne, van, akit a túlságosan közel ülő szemei zavarnak, és lehet, hogy te épp mindig is vastagabb, húsosabb ajkakat szerettél volna.

arc

Vajon gondoltál-e már arra, hogy az összes vonásod egy-egy tulajdonságodat takar?
Tudtad, hogyha átkozmetikáztatod az orrodat nagy esély van rá, hogy előbb-utóbb visszaformálja magát?
Mivel minden egyes arcjellemződ, belső tulajdonságaid alapján alakul ki.
Úgy nézel ki, ahogyan viselkedsz. Ha valamelyik vonásodat nem bírod elfogadni, akkor ott valamiféle megtagadás, vagy stressz van.
Ha ezt a feszültségedet megkeresed feloldod, két dolog történhet. Vagy megváltozik az arcod, vagy elfogadod, megszereted azt a bizonyos arc vagy testrészletedet is.
Nem is egy példa volt már változásra. Tanfolyami hallgatóim közül volt, akinek az írisze növekedett meg, volt akinek a horgas orra lett egyenesebb, volt akinek az álla lett határozottabb.
Ha megismered a TESTKÓD-ot, megérted majd a körülötted élők viselkedését is. Mondjuk nem neheztelsz majd a párodra, hiszen tudod, hogy ő azért ilyen, mert magasan ívelő szemöldöke van.

Kineziológia tanfolyamok folyamatosan.
Érdeklődj e-mailben.

Balázs Mónika

Iskolára hangoló

Fogynak a napok a nyári szünetből.

Az egész család számára kihívás, mikor újra elkezdődik az iskola, óvoda. Még inkább, ha ez első alkalommal történik. A gyerek sikereit a szülő saját sikereiként, kudarcait pedig saját kudarcaiként értékeli. Tehát mindkét félnek fokozottan érzékeny ez az időszak.

iskolakezdes

A gyerek félelmei hátterében sokszor a szülők saját, múltbéli rossz élményei rejlenek a teljesítménnyel, beilleszkedéssel kapcsolatosan. A szülő gyerekkorban átélt sikerei, kudarcai befolyásolják őt magát és a gyereket is iskolai, óvodai problémáinak megoldásában. Többnyire olyan a helyzetekben tudja jól segíteni gyermekét, amiket korábban ő maga is sikeresen oldott meg . És ugyanúgy a félelmek, szorongások újraélednek, és ezek gátolják a szülőt abban, hogy átsegítse gyermekét hasonló helyzeteken, sőt át is adhatja aggodalmát.

A tanuláshoz, teljesítményhez való viszonyulásunk, az önértékelésünk, önelfogadásunk, önbizalmunk elsősorban a családban alakul ki. Képességeink, erősségeink is itt fejlődnek, hogy alkalmassá tegyék a gyereket arra, hogy kikerülve a biztonságos fészekből, megtalálja helyét a külvilágban is. A túlzott szülői elvárások fokozzák a szorongást, és ez csökkenti a teljesítményt. A kudarcok pedig erősítik a szorongást, és további kudarcokhoz vezethetnek.

Az iskolai kudarcok, a teljesítményromlás néha a túlzott szülői elvárások elleni lázadásnak tudható be.
Az iskolai és a családi elvárások különbözősége is okozhat zavart a beilleszkedésben. Esetleg, amiért eddig otthon dicséretet kapott a gyerek, azokért a tulajdonságokért az iskolában vagy óvodában nem dicsérik meg. Nehezebb lehet a beilleszkedés azoknak a gyerekeknek is, akik megszokták, hogy otthon központi szerepben voltak, körülöttük forgott a világ, és emiatt kevesebbet tanultak meg alkalmazkodásból, másokra való odafigyelésből, illetve nehezen bírják, hogy nem kapnak meg mindent azonnal.

Érdemes az iskolára, óvodára való készülődés időszakát önmagunkba fordulással, saját múltbeli emlékeink feldolgozásával, elengedésével kezdeni. Ezzel tudunk a legtöbbet segíteni.

Gyermekkineziológia oldalunkon letöltheted a Gyógyulás csakravirágokkal c. jegyzetünket, amely gyerekeknek szóló otthoni kis terápiánk.

Mélyebb szembenézéshez, ahhoz, hogy megtanuld megkeresni a problémáid, vagy gyermeked félelmeinek, betegségeinek az okát, a kineziológia módszere remek alap. Ha elsajátítod az izomtesztet, bármikor kitesztelheted, melyek a számodra, vagy a családod számára megfelelő ételek, vitaminok, táplálékkiegészítők. Betegség esetén rögtön tudsz múltbeli eseményeket, okokat keresni és feloldani.

Legközelebb szeptember 14-15-én lesz kineziológia kezdő tanfolyam.

További szép nyarat mindenkinek!
Balázs Móni és Gábor

Hagyd abba!

A terápiák célja röviden, velősen.
A többi csak körítés, felkészités, hogy valóban megtedd.
Tehát tulajdonképpen, csak ennyi! :))

Kell-e feldolgozni a lélek sebeit?

kineziológus - önismeret

Kelleni semmiképp nem kell. Az élet maga szól arról, hogy elénk hozza azokat az elakadásokat, amelyek a mi belső sérüléseink. A személyes élet problémái, buktatói nem véletlenszerűen zúdulnak ránk. Ránk csak azok zúdulnak, amelyekkel nekünk van feladatunk.

És hogy mi ez a feladat?

Ami gyerekkorunkban, tinikorunkban ért minket, többnyire nagyobb hatással van ránk, mint felnőttkorunk fájdalmai. Amit gyerekkorban fájdalommal éltünk meg, ott él bennünk, anélkül, hogy észrevennénk a hasonlóságot a jelen probléma és a gyerekkori sérülés között.
Felnőttkorra elveszítjük érzékenységünket (persze nem egészen) és azt mondogatjuk magunknak, hogy jól vagyunk. Hisszük, hogy ami körülöttünk történik bizonyára a többiek hibája.
Huszonéves fejjel, nagy tervekkel és álmokkal indulunk neki a világnak és magabiztosan gondoljuk, hogy mi egészen másképp csináljuk majd, mint szüleink. Egy darabig így is van. Ám, amikor szülőkké válunk, lassan kezdünk ráeszmélni, hogy egyszerűen nem tudunk másképp viselkedni. Nem akarjuk ugyanazokat a hibákat elkövetni, mégis megtörténik. Ha mégsem követjük el szüleink tévedéseit, az csak azért van, mert lehet, hogy mi nem a következő generációnak adjuk át a minket ért fájdalmakat, hanem elfojtva őket, és saját testünket lelkünket romboljuk. Csodálkozunk betegségeinken vagy magányunkon, fásultságunkon.

önismeret
Az élet 30 körül vagy 30 után szembejön velünk. Nem azért, hogy kitoljon velünk, inkább úgy mondanám megmutatja azt, ami már nem működik. Amivel érdemes felhagynunk. Van aki ezt önmaga egyedül is meg tudja lépni, van aki sosem lépi meg, és van aki önismeretet tanul. Minden választás szabad.

Én most azokhoz szólok, akik keresik az önismeret adta lehetőségeket a gyors fejlődésre.

Teremtés tréning a facebookon, online tréning egy zárt csoportban, bővebb info itt!

Valóban több pénzre van szükséged?

teremtés tréning: pénz video

A pénz témája mindenkit foglalkoztat. Egy nagyszerű video Byron Katie-től:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pénz video