transzlégzés

Az ősi természeti népeknél a légzőgyakorlatoknak fontos szerepe van a gyógyításban, a szertartásokon. Számos kúltúra használta a légzéstechnikát használtak arra, hogy transzállapotot idézzen elő. Úgy tekintették a lélegzést, mint kapcsot  az emberi test, az anyagi világ, a lélek és a szellem között.
Igencsak különbözik a hagyományos pszichoterápiától, amely főként  a szavak erejét használja. A holotróp légzéstechnika módszere egyedülálló abban, hogy  felhasználja a nem szokványos tudatállapotok  gyógyító erőit.

A materiaista tudomány megfosztotta  a lélegzést minden pszihés és spirituális vonatkozásától. A nyugati orvostudomány szerint  a légzést csupán fiziológiai folyamat. Kórtünetté tett minden testi és pszihés jelenséget, amely a légzés megváltozásából ered. A fegyorsult légzés velejárója, az úgynevezett hiperventilláció rendellenes állapot lett. Ahelyett, ami valójában: egy nagy, gyógyító erejű folymat. légzés

A transzlégzés vagy holotróp légzés hatását tovább fokozza a megindító zene. Akár a légzést, akár a hangszeres és egyéb zenét(dobolás, kántálás) is évszázadok  óta, sőt évezredek óta használja az emberiség a sámánok munkájához, gyógyító és beavatási szertartásokhoz.
Egymástól távol élő népek fejlesztettek k olyan dobolást, amelyről kiderült, laboratóriumi vizsgálatokkal, hogy jelentős hatással vannak az agy elektromos tevékenységére.
A zene, az ütős hangszerek, az emberi hangok és a mozgás  segítségével idéznek elő transzállapotot.

A transzlégzés folyamata során mindent érdemes kifejezni, amit előhoz belőlünk a folyamat. Legyen az sikitozás, nevetés, gügyögés, állathangok, kantálás vagy más nyelveken szólás. Fontos, hogy ne korlátozzuk testünk reakcióit sem, merjünk grimaszolni, reszketni, rángatózni, tekergőzni a testtel. Megéri az önfelvállalás, mert a végén tonnányi stressztől leszünk könnyebbek, másképp nézünk magunkra, a világra.

 

Karácsonyi kilégzés:

Hogy letedd ennek az évnek a terheit még karácsony előtt…

Év végi transzlégzés

2023. december 22-én pénteken 18 órától Pécel Erkel F.u.23/a

Ára. 10.000,- a helyszínen fizetve
előre utalással 8.000,-

Utalási adatok feliratkozás után érkeznek.

Itt jelentkezz:

 

 

 

 

4 válaszok

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Mi a transzlégzés? Számos kultúra használta a légzéstechnikát használtak arra, hogy transzállapotot idézzen elő. Úgy tekintették a lélegzést, mint kapcsot  az emberi test, az anyagi világ, a lélek és a szellem között. Igencsak különbözik a hagyományos pszichoterápiától, amely főként  a szavak erejét használja. A holotróp légzéstechnika módszere egyedülálló abban, hogy  felhasználja a nem szokványos tudatállapotok  gyógyító erőit…(tovább olvasok a transzlégzésről) […]

  2. […] Ha még nem vettél részt transzlégzésen, itt találsz még részletes leírást róla: Kattints ide […]

  3. […] órakor jóga 11 órakor transzlégzés (erről itt olvass!) 13 órakor születésgyakorlat 14 órakor […]

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük