Daniel whiteside a kineziológia atyja

A kineziológia One Brain ágát, amely Magyarországon a legelterjedtebb 3 ember alapította. Daniel Whiteside, Gordon Stokes, és Candace Callaway.
Daniel volt az utolsó élő alapítótag, és most október 19-én, ő is itthagyta a földi életet.

Daniel Whiteside 1933, márc.6-án született. Szülei Robert és Elisabeth Whiteside úttörői voltak  a viselkedés genetika kutatásának, amelyet később Daniel folytatott és épített be a kineziológia One brain ágának rendszerébe.
Általa tudjuk, hogy arcunk, testfelépítésünk, ezeknek a formája, jellegzetessége, mind valamilyen tulajdonságunkra utal.  Az ő munkája jutatta el az emberekhez, a kineziológusokhoz, hogy hogyan kell észrevenni, felismerni, feloldani rakni a lelkünk fájdalmait, ahhoz, hogy valóban úgy viselkedjünk, ahogyan kinézünk és, hogy ez számunkra a lehető legtöbb örömet, és sikert adjon.

Több haladó tanfolyam megalkotása is az ő nevéhez fűződik. Ezekből néhány: Gyermekkor, szexualitás, öregedés,  Serdülőkor, érettség, szeretet‘,  Mohóság, Isten, bűn,  Egység, Szexualitás, A gyermek mint szülő
Az egyesült államokban és nemzetközi televizós talkshow-k százaiban szerepelt szakértőként meghívva.
Legsikeresebb könyvét 1970-ben írta: Hogyan győzzünk magunk felett ( ‘How to Win Over Yourself” ). Ezen kívül még több sikeres könyve is volt, de magyar nyelven sajnos nem jelentek meg.
Magyarországra is igen sokszor látogatott el, egy-egy tanfolyamot, vagy minitanfolyamot megismertetni a magyar kineziológusok lelkes tömegével.

Daniel whiteside a kineziológia atyja

Daniel whiteside a kineziológia atyja

Danielt nagyon szerettük, előadásai szórakoztatóak, érthetőek, felrázóak voltak. A viselkedés genetikából ismert tulajdonsága, hogy színész szemöldöke volt. Vérében volt a színpad és a szereplés.  Odavetett mondataival, megjegyzéseivel mindig beletalált valamelyikünk lelkébe.  Soha nem a könyvben szereplő tananyagot kaptuk, hanem mindig valami egyedit, különlegest, valami pluszt. A híres  -” A légzés jót tesz!” – mondatát ma is gyakran ismételgetem tanfolyamaimon is.

Daniel ránézett valakire és kimondta azt a legfontosabb, legtehetségesebb tulajdonságát, amelyet az arcáról leolvasott.  Az oldódás  ott, abban a pillanatban megtörtént.  Sírtunk és örültünk egyszerre.  Hogy ő meglátta bennünk azt, amit előtte talán még senki.
Társaival, munkatársaival együtt Daniel Whiteside a kineziológia olyan elmondhatatlan kincsét hagyta  maga után, amely az emberiség minden tagjának épülésére szolgál. Hálával és szeretettel emlékezünk rá.

Balázs Mónika

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük