Cikkek, történetek a kineziológia világából és saját tapasztalatainkból.
Mesék, videók arról, hogyan lehetne oldottabb a múltad és ezáltal a jelened is.

Családilag nagy Harry Potter rajongók vagyunk, így nem hagyhattuk ki, a Legendás lények és megfigyelésük c. új mozifilmet.
Inkább a látvány volt elragadó, mint a történet, de nekünk szerethető és izgalmas élményt adott.

Mindig öröm meglátni az amerikai  filmek többségében, hogy az alkotók mennyire figyelembe veszik az emberi psziché működését.
Sokszor az enneagram karakterek is tökéletesen illeszkednek a szereplőkre, hiába, csak kitalált figurák.
Akkor igazán jó egy film, ha a filmbéli szereplő enneagram karaktere és az őt alakító színész karaktere is megegyezik.
Aki tanult nálam kineziológiát, annak érdemes megnézni Credence (Ezra Miller) stresszfokozatát a filmben, mert ez is nagyon életszerű. Jól láthatóak a harmadfokú stressz jelei.
És ugyancsak Credence példája, amit a sztori is mesél: ha valaki teljesen megtagadja a képességeit, azzal valóban hatalmas pusztítást végez. A környezetében és önmagában is. Aki teljesen elnyomja önmagát, az sokáig nem maradhat életben.

legendas-lenyek-es-a-kineziologia

Érdemes feltenni magadnak a kérdést:

Hogyan ne nyomjam el magamban az erőt, amikor kívül a „muglik” előtt titkolóznom kell?

Tudod, a muglik, akik nem akarják, hogy változz. Akik nem támogatják a lelkes új ötleteidet, nem hisznek igazán  benned, bár szavakkal lehet, hogy azt mondják. Akik nem hisznek a csodában, a te csodálatosságod erejében.

Amikor elnyomsz egy természetes tulajdonságodat, akkor az megjelenik kívül az életedben, fájdalom, vagy félelem, sértés, konfliktus, veszteség formájában.
Lehet, hogy magadból száműzöd, de az életedből nem tudod. Sőt, amit kívül helyezel magadon, arra, sokszor nehezebben vagy hatással. Úgy érzed, azt éled, mintha a sors átkozna.
Ilyenkor azt tapasztalod, hogy  a fájdalmas jelek kívül felerősödnek és elkezdenek rombolást végezni az életedben.

Hogyan kezeld őket?
Csak úgy tudod kezelni őket, ha újra magadhoz veszed, és szembe nézel a félelmeiddel és gyötrelmeiddel.
A félelmek és a fájdalmak könnyen kezelhetőek.
De ezt nem tanuljuk meg az iskolában, nem tudták a szüleink sem.
Az átélés, és a gyors fájdalomkezelés, nem olyan nehéz mint gondolnád.

Megtanulható!
Ebben szerzünk például a transzlégzés során is tapasztalatot.
Mennyi minden gyűlt benned össze ebben az évben, amit őrizgetsz?
A lakást kitakarítod, a fenyőfát feldíszíted, a saját nyűgjeidet pedig jó mélyen elnyomod karácsonykor?

Ne tedd!

Gyere vasárnap délelőtti ez évi utolsó tréningünkre:
2016. december 18-án
Transzlégzés angyalokkal

Oraculum műhely
VII., Király u.14.II.em
16-os csengő

9.30-13 óráig
Ára is kedvező, kb. fele annyi mint egy kineziológiai oldásnak, és ez több oldással is felér:
6.000,-

Jelentkezni szükséges. Itt lehet:

Kattints!

Transzlégzésről bővebben itt olvashatsz:

Kattints!

[stextbox id=”info”]

A szabadon engedő szülői figyelem mellett a gyermekben magától kialakul a tolerancia, együttérzés, tisztelet. Megmarad érdeklődőnek, kíváncsinak és lelkesnek, aki szívesen tanul. Erre egy gyermeket sem kell nevelni.
Ha egy gyerek  nem tud toleráns, együtt érző, másikat tisztelő lenni, vagy utál tanulni az a nevelés következménye. Túl sokszor vették el a kedvét a temérdek szabállyal, a folytonos bizalmatlansággal.

A  gyermeknek nem szükséges  megtanítani mi a helyes és mi a helytelen. Ha a gyermeket megerősítünk abban, hogy bízzon érzéseiben, érzékelésében, akkor maga fogja tudni mi a jó neki.

Számos felnőtt, párkapcsolati problémával küzdő kliensem van, akik nem tudják, nem érzékelik, jó-e nekik az adott kapcsolat. Bizonytalanok döntéseikben. Szünet nélkül gondolkodnak arról, jól döntötte- e? Nem érzékelik éberen a világot maguk körül, hanem gondolkodnak róla és kételkednek magukban.
Ez azért van, mert gyerekkorban beléjük sulykolták, hogy nem bízhatnak magukban. Ők pedig igyekeznek bízni a tanult szabályokban. Csakhogy annyi belső szabály van, hogy képtelenek eligazodni. Elveszítették a kapcsolatot a belső gyermekükkel.

belső gyermek

[/stextbox]

[stextbox id=”grey”]

Olyan programra hívlak, amely gyógyítja, feloldja, elpusztítja a gyerekkori szabályokat. Hiszen nem a  szülők tapasztalataira, meggyőződéseire van a gyereknek szüksége. Nagy ajándék, ha a gyerek a saját szemével nézhet rá a világra és a saját tapasztalatiból fejlődik.
Ez az, amit most ezzel a tréninggel meg tudsz adni magadnak. Amit a szüleid nem tudtak, azt most te korrigálod. Szabadság, kreativitás, lendület, játékosság, öröm életed területein.

A foglalkozás menete:

1. Kommunikációs gyakorlatok

A foglalkozás első részében páros gyakorlatok segítségével kommunikáció eszközével felderítjük mi a helyzet a belső gyerekeddel. Jól irányított kérdések segítenek felderíteni, melyek azok a korlátok, amelyekre nincs szükséged.

2. Elengedés gyakorlatok

3. Transztánc

Mélyrehatóan  dolgozunk. Állva bekötött szemmel, csak magadra figyelve mozdulsz, táncolsz. A bekötött szem segíti a befelé fordulást és a magam vagyok, magamnak táncolok érzését.

Nem csak gondolati, nemcsak elme szinten, hanem testi, sejtszinten töröljük az érzelmi blokkokat Így a transztánc jó néhány kineziológiai oldással felér. Ha bízol a testedben és hagyod, hogy a zenékre magától mozduljon, akkor óriási erők mozdulnak. Egész más mondjuk a szégyen érzést gondolatban átélni, mint teljes testtel kifejezni. Így minden sejt részt vesz az érzelmek  átélésében majd az elengedésében.

314870_226134921_big

A testben a szabályokkal a kontrollálással sok érzelmünk rekedt meg. Nem éltük át őket, hanem megállítottuk, lefojtottuk, sőt szorítjuk folyamatosan, hogy ki ne törjenek. A transztánc során átengedheted a testen ezeket a benned rekedt érzéseket.  Többé már nem kell szorongatnod, mert kiröppennek belőled.

Transztáncról még bővebben itt olvashatsz.

[/stextbox]

Ne keseredj el, ha nem, mert nem biztos, hogy jót teszel vele!!

Javában tart az iskolai szezon. Akár az újdonsült iskolásoknak, akár a régi tanulóknak, mostanra már biztosan kezd sűrűsödni a tanulnivaló, nehezednek a kihívások. Az iskolai szabályok betartása, az ezekhez való alkalmazkodás van, akinek könnyebben, van, akinek nehezebben megy. Alkalmazkodni kell a tanárok elvárásaihoz, be kell illeszkedni az osztálytársak közé, jó fejnek kell lenni, teljesíteni kell, mert otthon is örülnek, ha jól tanulok. Értékelnek, osztályoznak ennek is meg kell felelni.

jó gyerek

Vannak egyik oldalról a jó gyerekek, akik egyszerűbb esetnek tűnnek. Csendesek, betartják a szabályokat, tanulnak maguktól. A szülőnek ez tulajdonképpen kényelmes. Azonban meddig elfogadható a jól viselkedés, és mikor adódik stresszből? Ha a jól viselkedés mögött azt érezzük, hogy ez már túlzott, vagy azt látjuk, hogy a gyermek is folyton javítgatja magát, elégedetlen önmagával, vagy nagyon magába fojtja érzéseit, keveset oszt meg a szülővel, esetleg nincsenek barátai, tenni kell valamit. Mert valójában ez a „jóság”, valamiféle félelemből szorongásból adódik. A gyermek feladja saját elképzeléseit, ötleteit, lelkesedését, mert erős a félelme a nem-megfeleléstől. A túlzott megfelelés, a túlzott jól viselkedés, ha tartós, akkor testi tüneteket is okozhat. A túlzott megfelelési vágy egyik jellemző betegsége például a gyakori fejfájás. Persze más tünetek is előfordulhatnak. Az erős megfelelési vágy a szülőktől jön. Kimondva, vagy kimondatlanul, de ott van. Nem feltétlen kell, hogy a szülő szavakba öntse mit vár el a gyermekétől, mert az elvárásokat a gyermek érzi. Érzi, hogy mikor fogadják el őt. Érzi, hogy mit kell letennie az asztalra.
Szülőként több dolgon is érdemes elgondolkodni ilyenkor:

– Vajon elég dicséretet kap-e a gyerek, vagy természetes, hogy ő mindig ötöst hoz?

– Vajon nincs-e szülőnek olyan vágya, amelyet nem élt meg és most a gyermekétől reméli beteljesíteni?

– Szabad-e kifejezni az érzelmeket a családban, legyen az akár megbotránkoztató?

– Szoktak-e a családban bolondozni, olykor szabálytalankodni, kipróbálni vicces dolgokat?

Az iskolai szabályokon nem valószínű, hogy tudunk változtatni, azonban az otthont egy olyan szigetté kell varázsolni, ahol mindenféle érzelem kifejezhető, megélhető. A játékra, nevetésre, lazításra nagy szükség van. Hangsúlyozni kell, hogy őt szeretjük, függetlenül a teljesítményétől. Egészséges szülő tudja, hogy a gyermeki düh, fájdalom nem a szülő ellen van. Kell, hogy legyen egy hely, ahol ezek felengedhetőek, kifejezhetőek. Azoknak a gyerekeknek, akik inkább a lázadó típusba tartoznak, főleg az jelent kihívást, hogy ne mindig a negatív figyelemmel gyűjtsenek energiát maguknak. Valamikor régen megszokták, hogy akkor fordul feléjük a figyelem, ha rossz fát tesznek a tűzre. Ilyenkor foglalkoznak igazán vele. Azonban belül ő sem erre vágyik. A rossz gyerekekre korán, már otthon a családban vagy az első osztályban rákerül a bélyeg, hogy ők rosszak.

Pedig sosem így indul. Valószínű csak elevenebbek társaiknál, más dolgok érdeklik őket, vagy volt egy-két nagyobb kudarcuk. Talán nem sikerült jól az írástanulás, vagy nem szerettek nyugton ülni, vagy erőteljesebben próbáltak érvényt szerezni maguknak, mint ahogy azt illik. Ezektől lassan beskatulyázódtak, és ők maguk is elhitték, hiszen oly sokszor hallották, hogy ők nem tudnak szépen írni vagy olvasni, vagy nem elég szorgalmasak, vagy verekedősek. Pedig ez nem igaz. Csak meg kellett volna keresni a megfelelő motivációt. Ez a szülő vagy a pedagógus dolga lenne. Nem minden gyerek egyforma, van, aki csak később érik meg a tanulásra, van, aki jobban tud harcolni önmagáért. Ettől nem feltétlen kell a buta, lusta vagy az agresszív jelzőt rásütni.

Mindenki arra vágyik, hogy észrevegyék az ő értékeit, azt az 1-2 olyan erősségét, amellyel ő rendelkezik, amiben ő kimagasló. Minden gyermeknek van erőssége. Tehetségtelen ember nem létezik.

Balázs Mónika

kineziológus, kineziológus oktató
06-30-48-28-609

Nem az a fontos, hogy mit mondasz a gyerekednek, hanem hogy mi van a mondanivalód mögött.
Az üzenet nem csupán a szavak mondatok jelentéséből össze, hanem mindabból, amit mögötte gondolsz, érzel.
A gyerek nagyon jól tudja mit mondasz te igazából.

Criticizing-Kid

[stextbox id=”alert”]

Nézd meg, mit mondunk a következő szülői parancsokkal:

– Ne verekedj!

fordítás: Ne dühöngj! Ne legyél agresszív!

tehát: Ne használd a férfias energiáidat! Ne légy férfi!!

 

– Ne sírj!

fordítás: Túl érzékeny vagy!  Gyenge vagy!

tehát: Nem vagy oké! Nem jó, ha kimutatod az érzéseidet!

 

– Apának igaza van!

 fordítás: Ezt mi szülők (idősebbek) jobban tudjuk!

tehát: Ne legyen külön véleményed! Ne gondolkodj!

 
– Látod mit csináltál?

fordítás: Érezz bűntudatot!

tehát: Minden bűntudatkeltés mélyebb üzenete: Kínozd magad!

[/stextbox]

 

folytatjuk…

Balázs Móni
kineziológus oktató
06-30-48-28-609

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Milyen problémákra hatásos a kineziológiai kezelés?

A kineziológiai kezelés a betegségek lelki, stresszek okozta gyökereit oldja fel. A kineziológia szerint betegségeink több mint 90 %-a lelki eredetű. Így alkalmazási területe nagyon kiterjedt. Íme néhány azok közül, amelyre nálunk már bizonyítottan jó hatással volt: alvászavar, depresszió, fóbiák, félelmek, fájdalmak, szorongások, tanulási problémák, figyelemzavar, bepisilés, ürítési problémák, meddőség, önbizalomhiány, pánikbetegség, párkapcsolati problémák, gyász, daganatos betegségek, menstruációs problémák, beilleszkedési zavarok, félelem a szüléstől, túlzott aggódás…

2. Hány alkalom szükséges egy probléma megoldásához?

Nagyon sokszor már első alkalom után érezhető egyfajta minőségi váltás a problémával kapcsolatosan. Azoknak, akik gyakorlottabbak az önismeret terén, sokszor 1 oldás is elegendő eredményt hoz. Általánosan javasolt egy problémára 3-5 oldást csinálni, ez biztos eredményt hoz

3. Hogyan működik izomteszt?

A test mindenre emlékszik, ami vele történt. Egészen fogantatása óta, a minket ért történések információként tárolva vannak bennünk. Úgy is mondhatnám a test olyan, mint egy nagy számítógép. Azt is tudja, hogy a velünk történt események számunkra stresszelőek, semlegesek, vagy örömteliek voltak. Ezekhez az információkhoz az izmok tesztelésével juthatunk hozzá. Stressz esetén az izmok elgyengüléssel jeleznek, stressz mentes eseményeknél erős izomválasszal reagálnak. Ezt figyeli a kineziológus. Legtöbbször a kar izmait teszteli, enyhe nyomást gyakorolva az alkaron, a csukló feletti részen.

4. Mennyire megbízható az izomteszt?

Az izomteszt 98%-os pontossággal jelez.

5. Biztos, hogy nálam is működik?

Az izomteszt mindenkinél működik, mint ahogyan mindannyian egy nagyobb sokk hatására annyira elgyengülünk, hogy majdnem összeesünk. Az izmok minden embernél elgyengülnek stressz hatására, mert így működnek.
Olyan helyzetben, ha a kliens számára nem szimpatikus a kineziológus, illetve nem tetszik a technika, vagy ha történetesen nem is ő akarta a kezelést, csak valaki rábeszélte, és erről nem szól, az izmok akkor is jeleznek. Ez esetben blokkolódással vagy elgyengüléssel reagálnak, amelyet a kineziológus igen hamar észre fog venni. Mi ilyenkor másfajta megoldást szoktunk javasolni. Például egy másik technikát, vagy másik egy kineziológus kollégát. Csak kölcsönös bizalom esetén tudunk jól dolgozni. A kezelések előtti rövid beszélgetés segít a klienseknek eldönteni, hogy valóban olyan helyre jött-e, ahol biztonságban érzi magát.

6. Összeegyeztethető más kezeléssel? Bezavar-e a gyógyulás folyamatába, ha éppen más terápián is részt veszek?

Igen, összeegyeztethető, nem zavar más technikákat, mivel szelíd módszer, a legtöbb egyéb terápiát inkább felgyorsítja, megkönnyíti. Ha ezzel kapcsolatosan bármilyen kétség merülne fel, az a nagyszerű, hogy az izmok tesztelésével, erre is rá tudunk kérdezni. Tehát, ha ilyen helyzet van, könnyen kitesztelhető, hogy a kineziológiai oldás elvégezhető-e, vagy várni kell vele. A test válaszolni fog.

7. Kell e hinni benne, hogy eredményes legyen?

Hinni nem szükséges benne, viszont a kineziológia annyira logikus összefüggéseket mutat meg, hogy az első kezelés után szinte mindenki rácsodálkozik a szisztémájára. Nem a kineziológiában szükséges hinni, hanem el kell tudni fogadni saját múltbeli stresszeink és jelenbeli életünk összefüggéseit. Ha ez megtörténik, akkor a gyógyulás magától indul be.

8. Mi történik egy kezelésen?

Rövid beszélgetés során a kineziológus elmondja a módszer lényegét és elmagyarázza mi fog történni a kezelésen. A kliens elmondja, milyen céllal érkezett. Először az izmok tesztelésével, összegyűjtjük a problémához kapcsolódó információkat. Ezután a kitesztelt dolgokat, homlok-tarkó tartásban felderítjük, körbe járjuk, részletesen átbeszéljük. A stresszeket feloldjuk, gyengéd módszerekkel átalakítjuk, semlegessé tesszük. A régi emlékekhez nem fog fájdalom, félelem társulni. Ettől a testben beindul az addig elakadt egészséges energiaáramlás és beindul az öngyógyítás. Ezután visszatérünk a múltból a jelenbe, ahol átértékeljük jelen helyzetünket, megerősítjük a jövőbeli változásainkat.

9. Mennyibe kerül egy kineziológiai kezelés?

Aktuálisan itt tudsz tájékozódni az árainkról:
http://www.lelekmuhely.hu/kineziologia-arak

10. Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kineziológiai kezelések kb 1-1,5 óra időtartamúak. Akkor érnek véget, amikor megoldottan lezárunk egy problémát.

 

A gyermekkezelésekről itt tudhatsz meg többet: Gyermekkineziológia

 

kineziológiai kezelés

A tücsök és a hangya mese annyiszor felháborított már.
Én magam is szabadságom, örömeim keresésén fáradozom. Sok évi terápia után, mára már sikerült rengeteget letennem a fejemben duruzsoló megfelelési elvárásokból. És erre jön megint ez a mese, amit tegnap épp a kisfiamnak olvastam fel elalváskor.

Ez a mese, ami akarja nekem, nekünk, tanítani azt, hogy ne nagyon örömködjünk , táncikáljunk, mert a végén megjárjuk és nem lesz mit ennünk. Dalolással, könnyedén nem lehet élni, boldogulni.

Ellenben a szorgosan güriző hangya lehet elégedett, nála van a biztonság, mivel neki van meleg háza és ennivalója. (Bár arról nem szól a mese, hogy vajon tényleg boldog-e a hangya odabent a házában? Vagy ott is egész télen takarít, mos, főz?)
Csak akkor vagyok felelősségteljes, ha kemény munkát végzek? Ha szórakozom, szórakoztatok, vidámságot teremtek, akkor nem?

tücsök

Aztán elgondolkodom, hogyha terápiázzuk a tücsköt, bizonyára kiderül, hogy azért nem tud abból a munkából megélni, ami könnyű és számára felemelő, mert jó adag bűntudatot hordoz gyermekkorából.

Abból az időből, amikor kicsiként ő is átélte, ahogyan édesapját szégyenítette meg a  szomszéd pökhendi ganajtúró bogár, mikor azt kiabálta: „Tücsök  maga egy semmirekellő, lusta ingyenélő.”
(Persze irigységből, mert ő sosem tündökölt ki az iskolai zenekarból, ügyetlen csápjaival állandóan hibázott hegedű órán, egyedül a mellékhelység takarításból tudott jeleskedni .)
Generációkon keresztül éltek így, és egyik tücsök  sem vette észre, hány kis bogarat boldogítottak zenéjükkel, adtak lelkesítést a tikkasztó melegben.

Ha észrevették volna, akkor ma, a mi kis tücskünk nem lehorgasztott fejjel fagyott volna halálra, hanem önbizalommal telve, önmagát értékelve, mert volna máshoz is bekopogni télen. Tudta volna, hogy vannak helyek, ahol szükség van gyógyító zenére, búfeledtető muzsikára, és ahol a zenéért ételt kap cserébe.
Dehát persze, ez csak egy mese…

Balázs Móni
kineziológus oktató
06-30-48-28-609