Cikkek, történetek a kineziológia világából és saját tapasztalatainkból.
Mesék, videók arról, hogyan lehetne oldottabb a múltad és ezáltal a jelened is.

Legendás lények terápiás szemmel

Családilag nagy Harry Potter rajongók vagyunk, így nem hagyhattuk ki, a Legendás lények és megfigyelésük c. új mozifilmet.
Inkább a látvány volt elragadó, mint a történet, de nekünk szerethető és izgalmas élményt adott.

Mindig öröm meglátni az amerikai  filmek többségében, hogy az alkotók mennyire figyelembe veszik az emberi psziché működését.
Sokszor az enneagram karakterek is tökéletesen illeszkednek a szereplőkre, hiába, csak kitalált figurák.
Akkor igazán jó egy film, ha a filmbéli szereplő enneagram karaktere és az őt alakító színész karaktere is megegyezik.
Aki tanult nálam kineziológiát, annak érdemes megnézni Credence (Ezra Miller) stresszfokozatát a filmben, mert ez is nagyon életszerű. Jól láthatóak a harmadfokú stressz jelei.
És ugyancsak Credence példája, amit a sztori is mesél: ha valaki teljesen megtagadja a képességeit, azzal valóban hatalmas pusztítást végez. A környezetében és önmagában is. Aki teljesen elnyomja önmagát, az sokáig nem maradhat életben.

legendas-lenyek-es-a-kineziologia

Érdemes feltenni magadnak a kérdést:

Hogyan ne nyomjam el magamban az erőt, amikor kívül a “muglik” előtt titkolóznom kell?

Tudod, a muglik, akik nem akarják, hogy változz. Akik nem támogatják a lelkes új ötleteidet, nem hisznek igazán  benned, bár szavakkal lehet, hogy azt mondják. Akik nem hisznek a csodában, a te csodálatosságod erejében.

Amikor elnyomsz egy természetes tulajdonságodat, akkor az megjelenik kívül az életedben, fájdalom, vagy félelem, sértés, konfliktus, veszteség formájában.
Lehet, hogy magadból száműzöd, de az életedből nem tudod. Sőt, amit kívül helyezel magadon, arra, sokszor nehezebben vagy hatással. Úgy érzed, azt éled, mintha a sors átkozna.
Ilyenkor azt tapasztalod, hogy  a fájdalmas jelek kívül felerősödnek és elkezdenek rombolást végezni az életedben.

Hogyan kezeld őket?
Csak úgy tudod kezelni őket, ha újra magadhoz veszed, és szembe nézel a félelmeiddel és gyötrelmeiddel.
A félelmek és a fájdalmak könnyen kezelhetőek.
De ezt nem tanuljuk meg az iskolában, nem tudták a szüleink sem.
Az átélés, és a gyors fájdalomkezelés, nem olyan nehéz mint gondolnád.

Megtanulható!
Ebben szerzünk például a transzlégzés során is tapasztalatot.
Mennyi minden gyűlt benned össze ebben az évben, amit őrizgetsz?
A lakást kitakarítod, a fenyőfát feldíszíted, a saját nyűgjeidet pedig jó mélyen elnyomod karácsonykor?

Ne tedd!

Gyere vasárnap délelőtti ez évi utolsó tréningünkre:
2016. december 18-án
Transzlégzés angyalokkal

Oraculum műhely
VII., Király u.14.II.em
16-os csengő

9.30-13 óráig
Ára is kedvező, kb. fele annyi mint egy kineziológiai oldásnak, és ez több oldással is felér:
6.000,-

Jelentkezni szükséges. Itt lehet:

Kattints!

Transzlégzésről bővebben itt olvashatsz:

Kattints!

A kineziológus válaszol

Ezen az oldalon a számunkra elküldött kérdéseitekre válaszolunk.

Kéréseteket tiszteletben tartva,
név nélkül, monogrammal vagy teljes névvel jelenítjük meg – ki hogyan kérte.

10 éves kislányom évek óta retteg a sötétben,sajnos egyre jobban,már egyetlen éjszakát sem alszik végig a saját ágyában sajnos. Lefekvéskor sírva könyörög,hogy ne kelljen a szobájàban aludnia, de legalább éjszaka átjöhessen.

Név nélkül megjelenthet kérdésem a honlapon

Kedves ….!

Küldök egy gyakorlatot is, azonban sokszor fordul elő ilyen félelem a császármetszéssel született gyerekeknél. Önöknél is így van, vagy itt más miatt lehet?

Lehet még olyan is, hogy érzékel, lát, más szellemi lényeket, amit mi felnőttek nem.

Egy védelmi gyakorlat, ami az aurát erősíti:

Bal kéz a köldökön, jobb kéz a homlokon és közben elképzelni egy szép színes  buborékot, ami körbevesz megóv, nem engedi be a félelmetes dolgokat, visszapattannak a széléről, belül pedig kedves, szép dolgok vannak. Ezt kb 2 percig vizualizálni, aztán kézcserével megismételni.

Ha segít szuper, ha nem akkor érdemes nyomozni, mi lehet az ok.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor

 

 

Üdvözlöm,
szeretném a segítségét kérni, van egy 10 éves kislányom, jól tanul, okos kislány… mégis vannak figyelemzavaros megnyilvánulásai a tanulásban.. tudja, de nem alkalmazza.. szeretném a segítségéét kérni, mit tud ajánlani első körben.. 4-5-ös tanuló, szereti a tanulást, jó képességű azt gondolom…

várom válaszát, és köszönöm
szeretném könnyebbé és oldottabbá tenni a tanulását és az életét
egy aggódó anyuka

Kedves …..!

Figyelemzavarra egy agyfélteke összehangoló gyakorlatot javaslok:

Ki kellene függeszteni a falra szemmagasságban egy X jelet. Azt nézve keresztlendítéseket kellene csinálni. Bal térdet jobb kézzel érinteni, majd jobb térdet, bal kézzel. Felváltva legalább 36 db-ot tanulás előtt elvégezni.

Az íróasztalra is ki lehet tenni egy x jelet és egy végtelen jelet, hogy benne legyen a látómezejében a gyermeknek, amikor tanul.

Ha gyorsabb, vagy tartósabb javulásra van szükség, akkor érdemes megkeresni a félelmek szorongások gyökereit a múltban.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor
kineziológus
06-30-293-69-27

 

Kedves Lélekműhely !
Kisfiam 9 éves lesz,örökbe fogadtuk.Születésétől én vagyok anyukája. Sem intézetben,sem a vérszerintiekkel nem él. Pici kora óta másképpen,bár minden fázisát megéltük a nagykönyvben megírt fejlődési szakaszoknak,nagyon gyorsan fejlődött.
Egy évesen már egyszerű mondatokban beszélt. Egyetlen nehézséget a szobatisztaság jelentette,majd négy évesen lett az. Éjjel nem pisil be,napközben viszont gyakorta bemegy a vizelet.
A viselkedésével már az oviban is volt probléma,nem volt igazán együttműködő,a konfliktusait önállóan,sajnos nem a megfelelő,humánus módszerekkel,hanem inkább agresszióval rendezte le.
Az iskolában rövid idő alatt a problémás gyerekek közé került. Verekedések,órán nem hajlandó dolgozni,kiszámíthatatlan dühöngés,nem mindig üli végig az órákat,csak ha érdekes számára a tananyag.
Ami jellemző,irtózatosan izzad a lába és a keze.
Sajnos már olyan szinten szorult az osztályban a perifériára,hogy iskolát váltunk. Az osztálytársak szülei sem és a pedagógusok sem tolerálják ezt a számukra és sajnos számomra is nehezen megoldható állapotot.
Az iskolakezdés óta az én vidám,mosolygós,bizakodó gyermekem egyre makacsabb,csalódottabb,szomorúbb.
Számára fontos az érintés,az ölelés,ezzel tudom megnyugtatni és éreztetni a szeretetemet,elfogadásomat.
Köszönöm észrevételüket.

Név nélkül megjelenthet kérdésem a honlapon

Kedves ….!

Az örökbefogadott gyermekeknél a fő stressz ugye, hogy lemondtak róluk, hogy olyan anya hasában fejlődtek, akinek a várandós időszakban tele volt a feje félelmekkel, kétségekkel, bűntudattal, haraggal. Ezeket a gyermek mind cipeli. Erről sokat kell vele beszélgetni. Mi miért történhetett és hogy ő nem hibás.

Van egy szép gyakorlat, nem kineziológia hanem access bars technikából.
Küldd vissza a fájdalmakat, dühöket, félelmeket, annak akié, de előtte töltsd fel fénnyel és szeretettel.
Ezt az ő nyelvére lefordítva, de akár így is, sokszor, sokszor esténként elmondani.

Ha megtaláljuk a dühének, a félelmének az igazi okát, a fő félelmét, akkor azzal szépen fel lehet oldani az ügyet.
Az ilyen dolgokról való beszélgetés, az ő múltjáról való beszélgetések sokat oldanak. Tegyék minél többet.

Nem óvja meg a gyerekeket, ha nem tudnak a múltjukról. Nagyon foglalkoztatja őket, hogy miért nem kellettek. Ez kulcs minden örökbe fogadott gyereknél.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor
06-30-293-69-27

Tisztelt Kineziológus! Van 1 lányom aki 10 éves. 2 éves kora óta vannak dühkitörései.dislexiás (még nem papiron) és tanulási nehézségei vannak. A 7 éves kisfiam mióza beszél azóta dadog. Mit tehetnék? Köszönöm válaszát. Viktória

M.K.V.

Kedves V!

A gyerekek egészen kicsi korukban a szülők érzelmeire vannak rácsatlakozva. Az édesanyára pedig különösen, egészen 7 éves korig. Ha mindkét gyereknél van feszültség, az nagy valószínűséggel azt mutatja, hogy önnek is van valami, ami régóta nyomja a szívét, lelkét. Elsősorban ezt kellene rendbe tenni, gyógyítani. Pl. Olyan önismereti egyszerű gyakorlattal, hogy  elkezdi egy kis füzetbe írogatni, hogy mi az ami hiányzik önnek. Milyen segítségre, támogatásra lenne szüksége. Ez ad egy kis tisztánlátást. Utána lehet ezekre a problémákra célzottabban megoldást keresni.

A gyerekeknél is bizonyára van stresszbeli gyökere, ami izomteszt segítségével meg lehet keresni és lehet rá stresszoldást csinálni.
Addig is egy kis gyakorlat a nekik:.
Tanulási problémákra hatékony és dadogásnak is jót tesz:
Végtelen jel rajzolása tanulás előtt. Levegőbe minél nagyobb méretben, előbb jobb kézzel, majd bal kézzel, majd két kezet összekulcsolva, két kézzel. Ez a gyakorlat összehangolja a bal és a jobb agyféltekét.
Lehet még keresztirányú gyakorlatokat is végezni. Jobb kéz érinti a bal térdet, bal kéz érinti a jobb térdet. Ezt menetelve, sokszor ismételve, szintén nagyon jó agyfélteke összehangoló gyakorlat.
A diszlexia amiatt van, hogy a két agyfélteke nem összehangoltan dolgozik, nem jól kommunikálnak egymással.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor
kineziológus
06-30-48-28-609

Kedves Karolina!
6 éves fiam minden éjjel csikorgatja a fogat. Nem tudom mitévő legyek. Mar bejelentkeztem a családsegítőbe. Kíváncsi volnék mit ajánlana.
Udvozlettel

 

Kedves …..!

Előfordul, hogy a fogcsikorgatás stresszt miatt van. A nappal összeszedett feszültségeket a gyermek így vezeti le. A ki nem mondott, összegyűlt düh, szorongás vagy félelem is lehet az ok. Érdemes lenne ezen a tájon körülnézni. Mi a helyzet az óvodával, mi a helyzet a szülők belső konfliktusaival. Hogy igazán használhatót tudjak mondani, kicsit elemezni kéne a gyermeket, vagy tesztelni.
Egy általános tanács:lefekvés után megnyugtató lehet egy kis állkapocs simogatás. Végigsimogatni a gyerek buksiját, különös figyelemmel az állkapocsra fogakra, és lehet közben olyanokat mondani, hogy most ellazítjuk, megsimogatjuk a hajadat, a homlokodat…. fogakat, álladat….
Ezt a kis esti szertartást érdemes több héten keresztül végezve csinálni.

Balázs Gábor

 

Üdvözlöm Ónokét,

nálunk most a legnagyobb gond,hogy a kisfiam nagyon szorong, különböző irreális félelmei vannak (rajzoktól, hangoktól,egy-két szótól, kórházi ágytól, könyvektől, stb..) Nagyon nehéz óvodai éven vagyunk túl ,sikeresen lenulláztak az önbizalmát és egyetlen barátja sincs, lett volna jelentkező, de mivel autista,nem tud barátkozni, sokszor kimondottan ellenséges a gyerekekkel,pedig szeretne barátot…:-( Ez is egy kudarc neki,sokszor szomorú meg a félelmek, nagyon szeretnek segíteni neki, válaszát előre is köszönöm!

 

Kedves V.!

Az autista gyerekek nagyon átveszik a környezetük érzéseit, sok nekik az inger.
Esténként, amikor alszik, vagy hagyja az érintést, lehetne neki egy energetikai  kezelést futtatni.

Egyik kéz a homlokon másik a csecsemőmirigyen.
Közben azt kell kimondani érzelmi stresszek oldása, érzelmek gyógyulása.
Próbálják ki, legalább 2-3 hétig futtatva kell látszódnia eredménynek.

Balázs Monika

Kérdezz te is!

Amennyiben megírod nekünk egy aktuálisan zavaró problémádat a gyermekeddel kapcsolatosan, mi küldünk neked egy-két hasznos gyorssegély tippet, mindenféle elköteleződés nélkül, ingyenesen. A kineziológus válaszol 🙂
Írj bátran!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet


Általános Szerződési feltételeket elolvastam, elfogadom.
(ÁSZF itt olvasható)

 

[/stextbox]

Neveletlen belső gyermek

A szabadon engedő szülői figyelem mellett a gyermekben magától kialakul a tolerancia, együttérzés, tisztelet. Megmarad érdeklődőnek, kíváncsinak és lelkesnek, aki szívesen tanul. Erre egy gyermeket sem kell nevelni.
Ha egy gyerek  nem tud toleráns, együtt érző, másikat tisztelő lenni, vagy utál tanulni az a nevelés következménye. Túl sokszor vették el a kedvét a temérdek szabállyal, a folytonos bizalmatlansággal.

A  gyermeknek nem szükséges  megtanítani mi a helyes és mi a helytelen. Ha a gyermeket megerősítünk abban, hogy bízzon érzéseiben, érzékelésében, akkor maga fogja tudni mi a jó neki.

Számos felnőtt, párkapcsolati problémával küzdő kliensem van, akik nem tudják, nem érzékelik, jó-e nekik az adott kapcsolat. Bizonytalanok döntéseikben. Szünet nélkül gondolkodnak arról, jól döntötte- e? Nem érzékelik éberen a világot maguk körül, hanem gondolkodnak róla és kételkednek magukban.
Ez azért van, mert gyerekkorban beléjük sulykolták, hogy nem bízhatnak magukban. Ők pedig igyekeznek bízni a tanult szabályokban. Csakhogy annyi belső szabály van, hogy képtelenek eligazodni. Elveszítették a kapcsolatot a belső gyermekükkel.

belső gyermek

Olyan programra hívlak, amely gyógyítja, feloldja, elpusztítja a gyerekkori szabályokat. Hiszen nem a  szülők tapasztalataira, meggyőződéseire van a gyereknek szüksége. Nagy ajándék, ha a gyerek a saját szemével nézhet rá a világra és a saját tapasztalatiból fejlődik.
Ez az, amit most ezzel a tréninggel meg tudsz adni magadnak. Amit a szüleid nem tudtak, azt most te korrigálod. Szabadság, kreativitás, lendület, játékosság, öröm életed területein.

A foglalkozás menete:

1. Kommunikációs gyakorlatok

A foglalkozás első részében páros gyakorlatok segítségével kommunikáció eszközével felderítjük mi a helyzet a belső gyerekeddel. Jól irányított kérdések segítenek felderíteni, melyek azok a korlátok, amelyekre nincs szükséged.

2. Elengedés gyakorlatok

3. Transztánc

Mélyrehatóan  dolgozunk. Állva bekötött szemmel, csak magadra figyelve mozdulsz, táncolsz. A bekötött szem segíti a befelé fordulást és a magam vagyok, magamnak táncolok érzését.

Nem csak gondolati, nemcsak elme szinten, hanem testi, sejtszinten töröljük az érzelmi blokkokat Így a transztánc jó néhány kineziológiai oldással felér. Ha bízol a testedben és hagyod, hogy a zenékre magától mozduljon, akkor óriási erők mozdulnak. Egész más mondjuk a szégyen érzést gondolatban átélni, mint teljes testtel kifejezni. Így minden sejt részt vesz az érzelmek  átélésében majd az elengedésében.

314870_226134921_big

A testben a szabályokkal a kontrollálással sok érzelmünk rekedt meg. Nem éltük át őket, hanem megállítottuk, lefojtottuk, sőt szorítjuk folyamatosan, hogy ki ne törjenek. A transztánc során átengedheted a testen ezeket a benned rekedt érzéseket.  Többé már nem kell szorongatnod, mert kiröppennek belőled.

Transztáncról még bővebben itt olvashatsz.

Várunk szeretettel erre az izgalmas programra:

Magnet Ház

Október 10-én szombaton 10-14 óráig

Ára:  8.000,-  (kevesebb, mint egy kineziológiai oldás ára)

Jelentkezés 3000,- Ft előleg befizetéssel vagy

ha egyösszegben előre utalsz, akkor csak 7.000,- az ára

és az alábbi űrlap kitöltésével:

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:

 

 

Balázs Mónika

kineziológus oktató

 


Neked sikerül jó gyereket nevelni?

Ne keseredj el, ha nem, mert nem biztos, hogy jót teszel vele!!

Javában tart az iskolai szezon. Akár az újdonsült iskolásoknak, akár a régi tanulóknak, mostanra már biztosan kezd sűrűsödni a tanulnivaló, nehezednek a kihívások. Az iskolai szabályok betartása, az ezekhez való alkalmazkodás van, akinek könnyebben, van, akinek nehezebben megy. Alkalmazkodni kell a tanárok elvárásaihoz, be kell illeszkedni az osztálytársak közé, jó fejnek kell lenni, teljesíteni kell, mert otthon is örülnek, ha jól tanulok. Értékelnek, osztályoznak ennek is meg kell felelni.

jó gyerek

Vannak egyik oldalról a jó gyerekek, akik egyszerűbb esetnek tűnnek. Csendesek, betartják a szabályokat, tanulnak maguktól. A szülőnek ez tulajdonképpen kényelmes. Azonban meddig elfogadható a jól viselkedés, és mikor adódik stresszből? Ha a jól viselkedés mögött azt érezzük, hogy ez már túlzott, vagy azt látjuk, hogy a gyermek is folyton javítgatja magát, elégedetlen önmagával, vagy nagyon magába fojtja érzéseit, keveset oszt meg a szülővel, esetleg nincsenek barátai, tenni kell valamit. Mert valójában ez a „jóság”, valamiféle félelemből szorongásból adódik. A gyermek feladja saját elképzeléseit, ötleteit, lelkesedését, mert erős a félelme a nem-megfeleléstől. A túlzott megfelelés, a túlzott jól viselkedés, ha tartós, akkor testi tüneteket is okozhat. A túlzott megfelelési vágy egyik jellemző betegsége például a gyakori fejfájás. Persze más tünetek is előfordulhatnak. Az erős megfelelési vágy a szülőktől jön. Kimondva, vagy kimondatlanul, de ott van. Nem feltétlen kell, hogy a szülő szavakba öntse mit vár el a gyermekétől, mert az elvárásokat a gyermek érzi. Érzi, hogy mikor fogadják el őt. Érzi, hogy mit kell letennie az asztalra.
Szülőként több dolgon is érdemes elgondolkodni ilyenkor:

– Vajon elég dicséretet kap-e a gyerek, vagy természetes, hogy ő mindig ötöst hoz?

– Vajon nincs-e szülőnek olyan vágya, amelyet nem élt meg és most a gyermekétől reméli beteljesíteni?

– Szabad-e kifejezni az érzelmeket a családban, legyen az akár megbotránkoztató?

– Szoktak-e a családban bolondozni, olykor szabálytalankodni, kipróbálni vicces dolgokat?

Az iskolai szabályokon nem valószínű, hogy tudunk változtatni, azonban az otthont egy olyan szigetté kell varázsolni, ahol mindenféle érzelem kifejezhető, megélhető. A játékra, nevetésre, lazításra nagy szükség van. Hangsúlyozni kell, hogy őt szeretjük, függetlenül a teljesítményétől. Egészséges szülő tudja, hogy a gyermeki düh, fájdalom nem a szülő ellen van. Kell, hogy legyen egy hely, ahol ezek felengedhetőek, kifejezhetőek. Azoknak a gyerekeknek, akik inkább a lázadó típusba tartoznak, főleg az jelent kihívást, hogy ne mindig a negatív figyelemmel gyűjtsenek energiát maguknak. Valamikor régen megszokták, hogy akkor fordul feléjük a figyelem, ha rossz fát tesznek a tűzre. Ilyenkor foglalkoznak igazán vele. Azonban belül ő sem erre vágyik. A rossz gyerekekre korán, már otthon a családban vagy az első osztályban rákerül a bélyeg, hogy ők rosszak.

Pedig sosem így indul. Valószínű csak elevenebbek társaiknál, más dolgok érdeklik őket, vagy volt egy-két nagyobb kudarcuk. Talán nem sikerült jól az írástanulás, vagy nem szerettek nyugton ülni, vagy erőteljesebben próbáltak érvényt szerezni maguknak, mint ahogy azt illik. Ezektől lassan beskatulyázódtak, és ők maguk is elhitték, hiszen oly sokszor hallották, hogy ők nem tudnak szépen írni vagy olvasni, vagy nem elég szorgalmasak, vagy verekedősek. Pedig ez nem igaz. Csak meg kellett volna keresni a megfelelő motivációt. Ez a szülő vagy a pedagógus dolga lenne. Nem minden gyerek egyforma, van, aki csak később érik meg a tanulásra, van, aki jobban tud harcolni önmagáért. Ettől nem feltétlen kell a buta, lusta vagy az agresszív jelzőt rásütni.

Mindenki arra vágyik, hogy észrevegyék az ő értékeit, azt az 1-2 olyan erősségét, amellyel ő rendelkezik, amiben ő kimagasló. Minden gyermeknek van erőssége. Tehetségtelen ember nem létezik.

Balázs Mónika

kineziológus, kineziológus oktató
06-30-48-28-609

Szülői parancsok

Nem az a fontos, hogy mit mondasz a gyerekednek, hanem hogy mi van a mondanivalód mögött.
Az üzenet nem csupán a szavak mondatok jelentéséből össze, hanem mindabból, amit mögötte gondolsz, érzel.
A gyerek nagyon jól tudja mit mondasz te igazából.

Criticizing-Kid

Nézd meg, mit mondunk a következő szülői parancsokkal:

– Ne verekedj!

fordítás: Ne dühöngj! Ne legyél agresszív!

tehát: Ne használd a férfias energiáidat! Ne légy férfi!!

 

– Ne sírj!

fordítás: Túl érzékeny vagy!  Gyenge vagy!

tehát: Nem vagy oké! Nem jó, ha kimutatod az érzéseidet!

 

– Apának igaza van!

 fordítás: Ezt mi szülők (idősebbek) jobban tudjuk!

tehát: Ne legyen külön véleményed! Ne gondolkodj!

 
– Látod mit csináltál?

fordítás: Érezz bűntudatot!

tehát: Minden bűntudatkeltés mélyebb üzenete: Kínozd magad!

 

folytatjuk…

Balázs Móni
kineziológus oktató
06-30-48-28-609

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“De király vagyok!!”

koronaTaláld meg a jót magadban! (önismereti csoport)

Valentin napra neked!

Azt már ezer és egyszer hallottad, hogy az emberi figyelem úgy működik, hogy a hibákra fókuszál.
Panaszkodik a világ. Te magad is folyton változtatni akarsz, semmi nem jó.

Jó majd csak lesz! Ha…

 • majd levizsgázol belőle
 • ha jobban megtanulod
 • ha megtalálod életed párját
 • ha jobb állásod lesz
 • ha több szabadidőd lesz
 • ha felnőnek a gyerekek
 • holnap biztosan jobb lesz!

És mindeközben  romantikusan gondolsz vissza a régi szép időkre. Amelyeket, akkor persze nem vettél észre, de most olyan szépnek tűnnek…

Ez a nap arról szól, hogy vedd észre magadban a jót!

 • Megtanulod pozitívabban szemlélni a világot.
 • Hitet kapsz, hogy bízz magadban.
 • Bepótolhatod a gyerekkorban elmaradt dicséreteket.
 • Minőségi kapcsolatot teremtesz belső gyermekeddel.

 


Miért nem tudsz sokszor hinni, bízni saját erődben?

Hányszor fordult elő, hogy elmaradt a biztatás, helyette fenyegetve neveltek.
Hányszor volt természetes, ha valamit jól megcsináltál? Elvárás volt. Dicséret nem járt érte.
Hányszor féltél a megmérettetéstől?
Az iskolai osztályzások csak arra voltak jót, hogy elvegyék a kedved attól, hogy önálló, egyedi legyél, telve légy kreativitással.
Félelemmel tanultunk és elfeledkeztünk, saját kincseinkről.

 

Amitől TE különleges vagy!

 

A gyakorlatok és az előadások során újra megerősödhetsz abban, amit talán el is feledtél.
Hogy te nem egy tucat ember vagy, különleges vagy valamiben, mint mindannyian.
Vannak értékeid, amiket talán most nem használsz.
Rátalálhatsz azokra a hasznos tulajdonságokra képességekre, amiről eddig esetleg nem tudtál, mert a szüleid vagy nevelőid nem tudták ezeket értékelni.
Mert egy makacs gyerekből lehet, kitartó céljaiért végsőkig küzdő embert faragni, de lehet egy örök lázadó, másoknak folyton ellentmondó felnőttet is nevelni.

Program:

Összegyúrtunk a coachingból, a kineziológiából és a dinamikus meditációkból egy Valentin napi finomságot.
A gyakorlatok során lehetőséged lesz megtalálni magadban, hogy hol van a félreértés. Mit látsz, mit gondolsz magadról és hogyan látnak mások. Megnézzük melyik az igaz? Te látod jól vagy esetleg ők? Sok megértést fogsz kapni a külső visszajelzésekből és a végén kiderül, hogy nem is vagy te annyira elfuserált…

Íme:

Bevezető
Érzelmek kavalkádja előadás /Gajdóczky Zoltán coach/
(Megtudhatod főleg melyik érzéseidet használod, ismered és melyiket nem.
Megtudhatod hogyan kezeld őket.)
Önismereti kommunikációs gyakorlatok, párokban, kis csoportokban
(Belső gyermek terápia, múltbéli feldolgozás)

Ebédszünet

Előadás:
Miért rontjuk el mindig és hogyan csinálhatnánk másképp /Balázs Mónika kineziológus/
Boldogsággyakorlatok
Táncmeditáció és pozitív beprogramozás
Este pedig már az emelkedett örömszinteddel ünnepelhetsz a szerelmesek napján.
Megtapasztalhatod, hogy a szerelem érzéséhez, nem feltétlen kell társ, mert tudod ezt, csak úgy spontán is érezni.
Tudod, az a “Bele-vagyok-zúgva-a-világba-és-ez-annyira-jó” állapot. Ismered?

Helyszín, időpont:

Helyszínváltozás!
VII., ker Akácfa u.13. II.em. Energy klub (22-es kapucsengő)

2015.február 14-én szombaton 10-16 óráig

Hozz magaddal füzetet, tollat, kendőt, könnyű laza ruhát.

 

 

A program ára:

7.500,-

Ha jönnél, kérlek iratkozz fel, mert max 30 fő a létszám.

Itt jelentkezz:

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*


Üdvözlettel:
Balázs Mónika
kineziológus oktató

Gajdóczky Zoltán
life-coach

 

Gyakran Ismételt Kérdések – kineziológia

10 kérdés, amit klienseink gyakran kérdeznek a kineziológiai kezelésekről:

1. Milyen problémákra hatásos a kineziológiai oldás?

A kineziológia a betegségek lelki, stresszek okozta gyökereit oldja fel. A kineziológia szerint betegségeink több mint 90 %-a lelki eredetű. Így alkalmazási területe nagyon kiterjedt. Íme néhány azok közül, amelyre nálunk már bizonyítottan jó hatással volt: alvászavar, depresszió, fóbiák, félelmek, fájdalmak, szorongások, tanulási problémák, figyelemzavar, bepisilés, ürítési problémák, meddőség, önbizalomhiány, pánikbetegség, párkapcsolati problémák, gyász, daganatos betegségek, menstruációs problémák, beilleszkedési zavarok, félelem a szüléstől, túlzott aggódás…

2. Hány alkalom szükséges egy probléma megoldásához?

Nagyon sokszor már első alkalom után érezhető egyfajta minőségi váltás a problémával kapcsolatosan. Azoknak, akik gyakorlottabbak az önismeret terén, sokszor 1 oldás is elegendő eredményt hoz. Általánosan javasolt egy problémára 3-5 oldást csinálni, ez biztos eredményt hoz

3. Hogyan működik izomteszt?

A test mindenre emlékszik, ami vele történt. Egészen fogantatása óta, a minket ért történések információként tárolva vannak bennünk. Úgy is mondhatnám a test olyan, mint egy nagy számítógép. Azt is tudja, hogy a velünk történt események számunkra stresszelőek, semlegesek, vagy örömteliek voltak. Ezekhez az információkhoz az izmok tesztelésével juthatunk hozzá. Stressz esetén az izmok elgyengüléssel jeleznek, stressz mentes eseményeknél erős izomválasszal reagálnak. Ezt figyeli a kineziológus. Legtöbbször a kar izmait teszteli, enyhe nyomást gyakorolva az alkaron, a csukló feletti részen.

4. Mennyire megbízható az izomteszt?

Az izomteszt 98%-os pontossággal jelez.

5. Biztos, hogy nálam is működik?

Az izomteszt mindenkinél működik, mint ahogyan mindannyian egy nagyobb sokk hatására annyira elgyengülünk, hogy majdnem összeesünk. Az izmok minden embernél elgyengülnek stressz hatására, mert így működnek.
Olyan helyzetben, ha a kliens számára nem szimpatikus a kineziológus, illetve nem tetszik a technika, vagy ha történetesen nem is ő akarta a kezelést, csak valaki rábeszélte, és erről nem szól, az izmok akkor is jeleznek. Ez esetben blokkolódással vagy elgyengüléssel reagálnak, amelyet a kineziológus igen hamar észre fog venni. Mi ilyenkor másfajta megoldást szoktunk javasolni. Például egy másik technikát, vagy másik egy kineziológus kollégát. Csak kölcsönös bizalom esetén tudunk jól dolgozni. A kezelések előtti rövid beszélgetés segít a klienseknek eldönteni, hogy valóban olyan helyre jött-e, ahol biztonságban érzi magát.

6. Összeegyeztethető más kezeléssel? Bezavar-e a gyógyulás folyamatába, ha éppen más terápián is részt veszek?

Igen, összeegyeztethető, nem zavar más technikákat, mivel szelíd módszer, a legtöbb egyéb terápiát inkább felgyorsítja, megkönnyíti. Ha ezzel kapcsolatosan bármilyen kétség merülne fel, az a nagyszerű, hogy az izmok tesztelésével, erre is rá tudunk kérdezni. Tehát, ha ilyen helyzet van, könnyen kitesztelhető, hogy a kineziológiai oldás elvégezhető-e, vagy várni kell vele. A test válaszolni fog.

7. Kell e hinni benne, hogy eredményes legyen?

Hinni nem szükséges benne, viszont a kineziológia annyira logikus összefüggéseket mutat meg, hogy az első kezelés után szinte mindenki rácsodálkozik a szisztémájára. Nem a kineziológiában szükséges hinni, hanem el kell tudni fogadni saját múltbeli stresszeink és jelenbeli életünk összefüggéseit. Ha ez megtörténik, akkor a gyógyulás magától indul be.

8. Mi történik egy kezelésen?

Rövid beszélgetés során a kineziológus elmondja a módszer lényegét és elmagyarázza mi fog történni a kezelésen. A kliens elmondja, milyen céllal érkezett. Először az izmok tesztelésével, összegyűjtjük a problémához kapcsolódó információkat. Ezután a kitesztelt dolgokat, homlok-tarkó tartásban felderítjük, körbe járjuk, részletesen átbeszéljük. A stresszeket feloldjuk, gyengéd módszerekkel átalakítjuk, semlegessé tesszük. A régi emlékekhez nem fog fájdalom, félelem társulni. Ettől a testben beindul az addig elakadt egészséges energiaáramlás és beindul az öngyógyítás. Ezután visszatérünk a múltból a jelenbe, ahol átértékeljük jelen helyzetünket, megerősítjük a jövőbeli változásainkat.

9. Mennyibe kerül egy kezelés?

Aktuálisan itt tudsz tájékozódni az árainkról:
http://www.lelekmuhely.hu/kineziologia-arak

10. Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kineziológiai kezelések kb 1-1,5 óra időtartamúak. Akkor érnek véget, amikor megoldottan lezárunk egy problémát.

Tücsök és a hangya

A tücsök és a hangya mese annyiszor felháborított már.
Én magam is szabadságom, örömeim keresésén fáradozom. Sok évi terápia után, mára már sikerült rengeteget letennem a fejemben duruzsoló megfelelési elvárásokból. És erre jön megint ez a mese, amit tegnap épp a kisfiamnak olvastam fel elalváskor.

Ez a mese, ami akarja nekem, nekünk, tanítani azt, hogy ne nagyon örömködjünk , táncikáljunk, mert a végén megjárjuk és nem lesz mit ennünk. Dalolással, könnyedén nem lehet élni, boldogulni.

Ellenben a szorgosan güriző hangya lehet elégedett, nála van a biztonság, mivel neki van meleg háza és ennivalója. (Bár arról nem szól a mese, hogy vajon tényleg boldog-e a hangya odabent a házában? Vagy ott is egész télen takarít, mos, főz?)
Csak akkor vagyok felelősségteljes, ha kemény munkát végzek? Ha szórakozom, szórakoztatok, vidámságot teremtek, akkor nem?

tücsök

Aztán elgondolkodom, hogyha terápiázzuk a tücsköt, bizonyára kiderül, hogy azért nem tud abból a munkából megélni, ami könnyű és számára felemelő, mert jó adag bűntudatot hordoz gyermekkorából.

Abból az időből, amikor kicsiként ő is átélte, ahogyan édesapját szégyenítette meg a  szomszéd pökhendi ganajtúró bogár, mikor azt kiabálta: “Tücsök  maga egy semmirekellő, lusta ingyenélő.”
(Persze irigységből, mert ő sosem tündökölt ki az iskolai zenekarból, ügyetlen csápjaival állandóan hibázott hegedű órán, egyedül a mellékhelység takarításból tudott jeleskedni .)
Generációkon keresztül éltek így, és egyik tücsök  sem vette észre, hány kis bogarat boldogítottak zenéjükkel, adtak lelkesítést a tikkasztó melegben.

Ha észrevették volna, akkor ma, a mi kis tücskünk nem lehorgasztott fejjel fagyott volna halálra, hanem önbizalommal telve, önmagát értékelve, mert volna máshoz is bekopogni télen. Tudta volna, hogy vannak helyek, ahol szükség van gyógyító zenére, búfeledtető muzsikára, és ahol a zenéért ételt kap cserébe.
Dehát persze, ez csak egy mese…

Balázs Móni
kineziológus oktató
06-30-48-28-609

Amikor férfi és nő szót értenek…

Sokáig nem értettem mit akar mondani nekem a feleségem. Miért kevés az, amit én mondok magamról, és miért mondja folyton, hogy én nem foglalkozok vele, miközben én úgy éreztem minden rendben van.

Mivel azok közé a férfiak közé tartozom, akiket érdekel saját maguk ismerete, önismereti utazásaim során lassan összeállt a kép. Más nyelvet beszélnek nők és férfiak. Másképp reagálnak a stresszre is, másképp mondják el szeretethiányaikat. És mennyi kapcsolat megy rá arra, hogy nincs közös nyelv és csak az elhidegülés, az együtt vagyunk magányosak érzés, és a gyerekek tartják össze a családot.

Holott lehetne egész másképp. Ha te is azt érzed jó lenne változtatni, ne azon keseregj, hogy a párod úgysem akar változni, hanem változz te annyira, hogy az a változás ráragadjon a körülötted élőkre is. Hidd el nem lehetetlen, számtalan nő lépte meg már nálunk az első lépéseket, és ha lassan is, de a férjük is követi őket.

Másképp oldódik a stressz a nőben és másképp a férfiban. A nő szereti kibeszélni magából az érzéseit, szereti, ha meghallgatják. A férfi viszont ezeket panaszkodásnak veszi, úgy érzi neki kellene megoldást adjon a nő problémáira. Ezért elő is rukkol a logikus ötleteivel, amit a nő érzelmei kimutatása közben egyáltalán nem ért, sőt okoskodásnak vesz.
És íme, már kész is a konfliktus.

A férfi szeret visszavonulni magába és elterelni a figyelmét a stresszről. Olvasni, tévézni, számítógépezni. Nem akar a saját stresszeivel foglalkozni, hanem ki akarja kapcsolni magát.  Ezt meg a nő nem érti, azt hiszi elfordultak tőle, nem figyelnek rá. Újabb konfliktus helyzet.

kommunikáció

És azt se feledjük, hogy sokszor a nő nem azt mondja, amit valójában szeretne. Amikor figyelemre van szüksége, sokszor vádaskodik, olyan mintha a másikat tenné felelőssé azért, mert ő, mármint a nő nem meri elmondani, hogy mit szeretne.
A vádaskodástól és a nyomulástól a férfi bezárul. Ha volt benne hajlandóság az odafigyelésre, most már azt érzi, csak azért se. Magába fordul és ott is marad. Erre a nő még hangosabban puffog.  A férfi pedig még jobban bezár.
A nőkben sokszor több harcos energia van, mint a férfiakban. És ott lapul rengeteg generációkon keresztül megtanult férfigyűlölet. Te mit tanultál, mit láttál otthon, hogyan kell a férfiakkal bánni? Legtöbb nő ellenségnek tekinti a férfit és meg akarja változtatni? A férfiakra nem annyira jellemző, hogy úgy mennek bele egy kapcsolatba, hogy majd mellettem megváltozik, és akkor majd jó lesz. A nő hamarabb észreveszi a hibákat.

Máshogy lát a férfi. Egy férfinak többnyire tudomása sincs arról, hogy neki valami baja van. Tehát azt várni, hogy egy férfi megnyíljon és elmondja a bánatait, majd csak akkor lehet, ha már rájött arra legalább, hogy valami baja van.
Ez a dolog persze a tudatosságunk növekedésével változik. Tudni arról, hogy problémánk van, alapvetően  a női oldalunk használatát feltételezi. Mindenkinek van női és férfi oldala, de ezeket nem használjuk  egyformán. Az önismeret, a spiritualitás, a lelkizés mind a női oldalunkat erősíti.

A nő viszont tudja, hogy neki “baja” van, csakhogy ő meg nem azt mondja, hanem valami egész mást helyette.
Gyakran egyből – a gyermekkori minták miatt – a játszmákkal való energiaszerzés indul be. Ha másképp nem figyelnek rám, majd kiprovokálom,  a másik felbosszantásával szerzek figyelmet, még akkor is, ha durva esetben kapok egy-két pofont, mert így legalább foglalkoztak velem.

 

férfi és nő

Fontos, hogy a játszmákból kigyógyuljunk és azt mondjuk, amit tényleg akarunk: Figyelj rám, hallgass meg, szeress!
A múltbeli stresszek, az apától, anyától tanult játszmák, veszekedésminták feloldásával rengeteg változás indul be, hogy úgy tudjatok egymással beszélni, hogy értitek is egymást. Tudtok újra szeretetet adni és kapni pofonok helyett.

Balázs Gábor
kineziológus
06-30-293-69-27

 

Ha szeretnéd, ha értenétek egymást, itt jelentkezz kineziológia oldásra.

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám: