A kineziológus válaszol

Ezen az oldalon a számunkra elküldött kérdéseitekre válaszolunk.

Kéréseteket tiszteletben tartva,
név nélkül, monogrammal vagy teljes névvel jelenítjük meg – ki hogyan kérte.

10 éves kislányom évek óta retteg a sötétben,sajnos egyre jobban,már egyetlen éjszakát sem alszik végig a saját ágyában sajnos. Lefekvéskor sírva könyörög,hogy ne kelljen a szobájàban aludnia, de legalább éjszaka átjöhessen.

Név nélkül megjelenthet kérdésem a honlapon

Kedves ….!

Küldök egy gyakorlatot is, azonban sokszor fordul elő ilyen félelem a császármetszéssel született gyerekeknél. Önöknél is így van, vagy itt más miatt lehet?

Lehet még olyan is, hogy érzékel, lát, más szellemi lényeket, amit mi felnőttek nem.

Egy védelmi gyakorlat, ami az aurát erősíti:

Bal kéz a köldökön, jobb kéz a homlokon és közben elképzelni egy szép színes  buborékot, ami körbevesz megóv, nem engedi be a félelmetes dolgokat, visszapattannak a széléről, belül pedig kedves, szép dolgok vannak. Ezt kb 2 percig vizualizálni, aztán kézcserével megismételni.

Ha segít szuper, ha nem akkor érdemes nyomozni, mi lehet az ok.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor

 

 

Üdvözlöm,
szeretném a segítségét kérni, van egy 10 éves kislányom, jól tanul, okos kislány… mégis vannak figyelemzavaros megnyilvánulásai a tanulásban.. tudja, de nem alkalmazza.. szeretném a segítségéét kérni, mit tud ajánlani első körben.. 4-5-ös tanuló, szereti a tanulást, jó képességű azt gondolom…

várom válaszát, és köszönöm
szeretném könnyebbé és oldottabbá tenni a tanulását és az életét
egy aggódó anyuka

Kedves …..!

Figyelemzavarra egy agyfélteke összehangoló gyakorlatot javaslok:

Ki kellene függeszteni a falra szemmagasságban egy X jelet. Azt nézve keresztlendítéseket kellene csinálni. Bal térdet jobb kézzel érinteni, majd jobb térdet, bal kézzel. Felváltva legalább 36 db-ot tanulás előtt elvégezni.

Az íróasztalra is ki lehet tenni egy x jelet és egy végtelen jelet, hogy benne legyen a látómezejében a gyermeknek, amikor tanul.

Ha gyorsabb, vagy tartósabb javulásra van szükség, akkor érdemes megkeresni a félelmek szorongások gyökereit a múltban.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor
kineziológus
06-30-293-69-27

 

Kedves Lélekműhely !
Kisfiam 9 éves lesz,örökbe fogadtuk.Születésétől én vagyok anyukája. Sem intézetben,sem a vérszerintiekkel nem él. Pici kora óta másképpen,bár minden fázisát megéltük a nagykönyvben megírt fejlődési szakaszoknak,nagyon gyorsan fejlődött.
Egy évesen már egyszerű mondatokban beszélt. Egyetlen nehézséget a szobatisztaság jelentette,majd négy évesen lett az. Éjjel nem pisil be,napközben viszont gyakorta bemegy a vizelet.
A viselkedésével már az oviban is volt probléma,nem volt igazán együttműködő,a konfliktusait önállóan,sajnos nem a megfelelő,humánus módszerekkel,hanem inkább agresszióval rendezte le.
Az iskolában rövid idő alatt a problémás gyerekek közé került. Verekedések,órán nem hajlandó dolgozni,kiszámíthatatlan dühöngés,nem mindig üli végig az órákat,csak ha érdekes számára a tananyag.
Ami jellemző,irtózatosan izzad a lába és a keze.
Sajnos már olyan szinten szorult az osztályban a perifériára,hogy iskolát váltunk. Az osztálytársak szülei sem és a pedagógusok sem tolerálják ezt a számukra és sajnos számomra is nehezen megoldható állapotot.
Az iskolakezdés óta az én vidám,mosolygós,bizakodó gyermekem egyre makacsabb,csalódottabb,szomorúbb.
Számára fontos az érintés,az ölelés,ezzel tudom megnyugtatni és éreztetni a szeretetemet,elfogadásomat.
Köszönöm észrevételüket.

Név nélkül megjelenthet kérdésem a honlapon

Kedves ….!

Az örökbefogadott gyermekeknél a fő stressz ugye, hogy lemondtak róluk, hogy olyan anya hasában fejlődtek, akinek a várandós időszakban tele volt a feje félelmekkel, kétségekkel, bűntudattal, haraggal. Ezeket a gyermek mind cipeli. Erről sokat kell vele beszélgetni. Mi miért történhetett és hogy ő nem hibás.

Van egy szép gyakorlat, nem kineziológia hanem access bars technikából.
Küldd vissza a fájdalmakat, dühöket, félelmeket, annak akié, de előtte töltsd fel fénnyel és szeretettel.
Ezt az ő nyelvére lefordítva, de akár így is, sokszor, sokszor esténként elmondani.

Ha megtaláljuk a dühének, a félelmének az igazi okát, a fő félelmét, akkor azzal szépen fel lehet oldani az ügyet.
Az ilyen dolgokról való beszélgetés, az ő múltjáról való beszélgetések sokat oldanak. Tegyék minél többet.

Nem óvja meg a gyerekeket, ha nem tudnak a múltjukról. Nagyon foglalkoztatja őket, hogy miért nem kellettek. Ez kulcs minden örökbe fogadott gyereknél.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor
06-30-293-69-27

Tisztelt Kineziológus! Van 1 lányom aki 10 éves. 2 éves kora óta vannak dühkitörései.dislexiás (még nem papiron) és tanulási nehézségei vannak. A 7 éves kisfiam mióza beszél azóta dadog. Mit tehetnék? Köszönöm válaszát. Viktória

M.K.V.

Kedves V!

A gyerekek egészen kicsi korukban a szülők érzelmeire vannak rácsatlakozva. Az édesanyára pedig különösen, egészen 7 éves korig. Ha mindkét gyereknél van feszültség, az nagy valószínűséggel azt mutatja, hogy önnek is van valami, ami régóta nyomja a szívét, lelkét. Elsősorban ezt kellene rendbe tenni, gyógyítani. Pl. Olyan önismereti egyszerű gyakorlattal, hogy  elkezdi egy kis füzetbe írogatni, hogy mi az ami hiányzik önnek. Milyen segítségre, támogatásra lenne szüksége. Ez ad egy kis tisztánlátást. Utána lehet ezekre a problémákra célzottabban megoldást keresni.

A gyerekeknél is bizonyára van stresszbeli gyökere, ami izomteszt segítségével meg lehet keresni és lehet rá stresszoldást csinálni.
Addig is egy kis gyakorlat a nekik:.
Tanulási problémákra hatékony és dadogásnak is jót tesz:
Végtelen jel rajzolása tanulás előtt. Levegőbe minél nagyobb méretben, előbb jobb kézzel, majd bal kézzel, majd két kezet összekulcsolva, két kézzel. Ez a gyakorlat összehangolja a bal és a jobb agyféltekét.
Lehet még keresztirányú gyakorlatokat is végezni. Jobb kéz érinti a bal térdet, bal kéz érinti a jobb térdet. Ezt menetelve, sokszor ismételve, szintén nagyon jó agyfélteke összehangoló gyakorlat.
A diszlexia amiatt van, hogy a két agyfélteke nem összehangoltan dolgozik, nem jól kommunikálnak egymással.

Üdvözlettel:
Balázs Gábor
kineziológus
06-30-48-28-609

Kedves Karolina!
6 éves fiam minden éjjel csikorgatja a fogat. Nem tudom mitévő legyek. Mar bejelentkeztem a családsegítőbe. Kíváncsi volnék mit ajánlana.
Udvozlettel

 

Kedves …..!

Előfordul, hogy a fogcsikorgatás stresszt miatt van. A nappal összeszedett feszültségeket a gyermek így vezeti le. A ki nem mondott, összegyűlt düh, szorongás vagy félelem is lehet az ok. Érdemes lenne ezen a tájon körülnézni. Mi a helyzet az óvodával, mi a helyzet a szülők belső konfliktusaival. Hogy igazán használhatót tudjak mondani, kicsit elemezni kéne a gyermeket, vagy tesztelni.
Egy általános tanács:lefekvés után megnyugtató lehet egy kis állkapocs simogatás. Végigsimogatni a gyerek buksiját, különös figyelemmel az állkapocsra fogakra, és lehet közben olyanokat mondani, hogy most ellazítjuk, megsimogatjuk a hajadat, a homlokodat…. fogakat, álladat….
Ezt a kis esti szertartást érdemes több héten keresztül végezve csinálni.

Balázs Gábor

 

Üdvözlöm Ónokét,

nálunk most a legnagyobb gond,hogy a kisfiam nagyon szorong, különböző irreális félelmei vannak (rajzoktól, hangoktól,egy-két szótól, kórházi ágytól, könyvektől, stb..) Nagyon nehéz óvodai éven vagyunk túl ,sikeresen lenulláztak az önbizalmát és egyetlen barátja sincs, lett volna jelentkező, de mivel autista,nem tud barátkozni, sokszor kimondottan ellenséges a gyerekekkel,pedig szeretne barátot…:-( Ez is egy kudarc neki,sokszor szomorú meg a félelmek, nagyon szeretnek segíteni neki, válaszát előre is köszönöm!

 

Kedves V.!

Az autista gyerekek nagyon átveszik a környezetük érzéseit, sok nekik az inger.
Esténként, amikor alszik, vagy hagyja az érintést, lehetne neki egy energetikai  kezelést futtatni.

Egyik kéz a homlokon másik a csecsemőmirigyen.
Közben azt kell kimondani érzelmi stresszek oldása, érzelmek gyógyulása.
Próbálják ki, legalább 2-3 hétig futtatva kell látszódnia eredménynek.

Balázs Monika

Kérdezz te is!

Amennyiben megírod nekünk egy aktuálisan zavaró problémádat a gyermekeddel kapcsolatosan, mi küldünk neked egy-két hasznos gyorssegély tippet, mindenféle elköteleződés nélkül, ingyenesen. A kineziológus válaszol 🙂
Írj bátran!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet


Általános Szerződési feltételeket elolvastam, elfogadom.
(ÁSZF itt olvasható)

 

[/stextbox]

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.