A kineziológia jelentése hagyományosan a test izmainak és azok mozgásának megfigyelését jelenti. Ebben az értelemben használják az edzők, fitness szakértők.
Természetgyógyászati megközelítésben pedig a kineziológia jelentése, olyan stresszoldó módszer, amelyben a terapeuta kézi izomtesztelést használ a probléma beazonosítására.

A kineziológia használja a hagyományos távol-keleti energetikai alapokat, amelyre az akupunktúra is épül, és ezt összekapcsolja az izomteszteléssel.
A cél mindig az egyensúly helyrebillentése, a test méregtelenítése, feszültségmentesítése, az öngyógyító képesség aktivizálása.

Mi a kineziológiai izomtesztelés?

Testünk fogantatás pillanatától kezdve rögzíti, tárolja az adatokat amelyek velünk történtek. Ezek az információk bennünk mintegy óriás számítógépben, folyamatosan jelen vannak. A kineziológiai izomteszteléssel előhívhatók ezek az információk. A tested mindent tud, mindenre emlékszik, viszont ezek az ismeretek nincsenek előtérben. Meg is bolondulnál, ha minden veled történt információ állandóan jelen lenne a tudatodban.

mi a kineziológia jelentése

mi a kineziológia jelentése

 

Ez a nagyszerű a kineziológia izomtesztelésében, hogy segítségével kommunikálhatunk a testtel. Választ kapunk az izmoktól, hogy melyek azok a dolgok, események, személyek, amelyek téged támogatnak, és mi az ami téged stresszel.
Testünket nagyjából 650 izom alkotja.  Ha az energia útjában gát van, az izmok nem nyújtják a kellő teljesítményt. Ha stressz ér téged, testedben blokkpontok keletkeznek. A blokkok megakadályozzák az energiád szabad áramlását. Némelyik testrészed, testterületed kevesebb, némelyik több energiát kap. Így viszont nem tud megfelelően működni. Amennyiben ez tartós, nem oldódik meg, akkor problémák, betegségek alakulhatnak ki.

 

Az izomtesztelés használatával rákapcsolódhatunk a test kommunikációs rendszerére és megkeressük az energiahiányokat.
A pontos izomteszt érzékelése sok gyakorlást  igényel, de kineziológia tanfolyamokon megtanulhatod. Mikor stressz ér téged, tested elgyengül. Izmaid is.
Ezeknek az elgyengüléseknek a segítségével keresi meg a kineziológus az energiahiányokat.

Az energiahiányokat a kineziológia One Brain módszere a negatív érzelmek felengedésével, megértésével oldja. Fontos eleme a kineziológia One Brain módszerének a homlok-tarkó tartás.

Itt beszélgetéses jellegű időutazásban lehet részed, ahol gyengéd korrekciók segítségével oldja fel  a kineziológus a rosszul berögzült gyermekkori mintáidat, védekezési ballépéseidet. Ami 3 éves korodban jó védekezési taktikának tűnt, attól a jelen életedben lehet, hogy szenvedsz.  Ahogy a játékbabát és a kis vonatot is kinőtted már, úgy ezek a rossz gyermekkori beidegződések is idejét múltak. A kineziológia segít váltani, változtatni. Gyengéden, logikusan, egyszerűen és gyorsan.

Balázs Mónika 
kineziológus oktató